Kritiek op begroting Flevolands Archief

Vr 18 november 2016 | 11:13 Vrijdag 18 november 2016 | 11:13
De provincie heeft kritiek op de directie van het museum Nieuw Land in Lelystad. De begroting voor 2017 rammelt en er ontbreekt informatie.

Dat schrijft de provincie in een concept-brief aan de directie. De archieven van de provincie, vier Flevolandse gemeenten en het waterschap gaan volgend jaar over van Nieuw Land naar een nieuwe organisatie, Het Flevolands Archief. Nieuw Land heeft hiervoor nog de begroting van bijna een miljoen euro opgesteld. 

De provincie constateert dat de begroting van Het Flevolands Archief niet aan bepaalde regels voldoet. Ook ontbreken er cijfers en een meerjarenraming voor de komende jaren. Elders worden kosten opgevoerd die komen te vervallen, zodra de provincie de gebouwen van Nieuw Land heeft gekocht. Provinciale Staten praten woensdag over de begroting. In diezelfde vergadering staan de plannen op de agenda om de gebouwen van Nieuw Land te kopen en miljoenen te steken in het erfgoedpark Batavialand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel