Winkeliers Suydersee verdeeld over langer winkelen op zaterdag

DRONTEN
Het is nog niet duidelijk of de winkels in winkelcentrum Suydersee in Dronten op zaterdag een uur langer open blijven. Het besluit dat de winkeliersvereniging hierover deze maand zou nemen, is uitgesteld tot begin volgend jaar. Op een ledenvergadering bleek dat de meningen zo verdeeld zijn dat de ondernemers nog geen knoop konden doorhakken.

Proef
Sinds augustus vorig jaar loopt er een proef om de zaken niet om 17.00 uur te sluiten, maar om 18.00 uur. Niet alle winkels doen mee en het aantal deelnemers wisselt. De supermarkten, die op zaterdag om 20.00 en 21.00 uur hun deuren sluiten, willen dat de rest van de winkels tot 18.00 uur open blijft. Veel kleinere winkeliers voelen daar niets voor.

Het bestuur van de winkeliersvereniging hoopte dat de resultaten van een enquête onder klanten de ondernemers op één lijn zouden krijgen. Op z'n vroegst in januari wordt de kwestie opnieuw besproken. De enquêteresultaten zijn niet bekend.

reacties (4)

 • Uhm...

   

  Ik geloof niet dat de omzet van de gemiddelde winkelier zal stijgen door dat uurtje extra open zijn; de kosten daarentegen wel. Als klant vind ik het wel handig hoor, maar als ze eerder sluiten, zorg ik dat ik er eerder ben.

  reageer
 • pieter

   

  Niet langer open blijven als middenstander, ? dan ook niet klagen !!!!! en wat de jeugd betreft, dan maar een uurtje later dronken worden, ze kunnen de hele zondag hun roes uitslapen.

  reageer
 • Ron

   

  Het is volstrekt onduidelijk wie er nu wel of niet open is. Dat geldt ook voor de ochtenden. Sommigen openen om 9 uur anderen om 10 uur. Van eenheid is geen enkele sprake.

  reageer
 • Opa XXL

   

  Er zijn ook kinderen welke op zaterdag avond zich willen ontspannen, de hele week naar school en avonds studeren en zaterdags een magere zakcent verdienen vind ik al heel wat, de ondernemers moeten niet teveel eisen. Zet anders maar wat 65 plussers in deze moeten nog twee jaren door sappelen op de arbeidsmarkt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert