Advies: 20 bewoners in team burgerbegroting Lelystad-Haven

LELYSTAD
Om ervoor te zorgen dat de bevolking van Lelystad-Haven zo goed mogelijk vertegenwoordigd wordt, moet het projectteam burgerbegroting uit 20 inwoners bestaan. Dat adviseert de wijkraad Lelystad-Haven. Burgerbegroting is een experiment waarbij bewoners bepalen aan welke activiteiten in hun wijk geld wordt uitgegeven. Over een periode van twee jaar is 75.000 euro beschikbaar.

In Lelystad-Haven wonen 4700 mensen, elk lid van het projectteam vertegenwoordigt 235 inwoners. Beleid en uitvoering moeten aansluiten bij de behoeftes van de bewoners. Zij onderhandelen met elkaar en zo komen initiatieven tot stand. Daarin spelen de leden van het projectteam een cruciale rol.

Naar verluidt wordt in 2017 en 2018 groot onderhoud in de wijk uitgevoerd. De wijkraad vindt het een goede zaak als het projectteam ook met dit onderwerp meedenkt en de mening van de bewoners aan de gemeente doorgeeft. Het experiment burgerbegroting is een initiatief van PvdA-raadslid Emiel van der Herberg.
 

reacties (11)

 • .\/\/.

   

  De gemeente gaat die steekproef organiseren, lijkt me. En om te voorkomen dat de usual suspects meteen vooraan komen te staan wordt er een steekproef gehouden. Of je op deze wijze aan gemotiveerde mensen komt is maar de vraag natuurlijk.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  "...regelen voor hun vrindjes" Tja...dat doet men voortdurend in de politiek. Dus daar niks nieuws onder de zon. Op de website van de wijkraad staat: "Om de pilot zoveel mogelijk samen met de wijk vorm te geven, wordt een groep inwoners uit de wijk benaderd. Deze inwoners worden gekozen op basis van een steekproefsgewijze loting. Aan hen wordt gevraagd mee te denken over de pilot. Als de pilot start kunnen álle inwoners meedoen." Maar nergens iets over WIE/WAT die steekproef uitvoert. (?)

  reageer
 • .\/\/.

   

  Kan de burger eens participeren...is het weer niet goed. Overigens valt de sociale dynamiek van de wijk zeer te vrezen: solisten gaan dingen regelen voor hun vriendjes en vriendinnetjes.

  reageer
 • Kees

   

  Beste Dirk2, hoe de leden voor het Pilot-team worden gekozen kunt u o.a. lezen op de website van de Wijkraad Lelystad-Haven > NIEUWS.

  reageer
 • Ik

   

  Wat denken de bewoners van Lelystad haven te kunnen bereiken met 37.500 euro per jaar? Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat dit 1 speeltuintje per jaar is. En dan nog een kleintje ook. Jullie worden weer lekker stil gehouden door de PvdA met totaal niets. O ja binnenkort zijn er weer verkiezingen. Toeval??

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • L haven bewoner

   

  Ik lees nog niks over de winkel mensen dat wouwen jullie toch . Daar moest toch 75000 in gedaan worden

  reageer
 • Bb

   

  De kunstenaars komen weer in dit project voor hun bankjes langs het water waar geen gebruik van wordt gemaakt

  reageer
 • frits

   

  Daar gaat de overheid niet over. Dan moet je bij de supermarktondernemers zijn. Blijkbaar kon het in Lelystad-Haven niet uit. Misschien dat er met meer woningbouw wel voldoende klanten komen voor een supermarkt. Maar de komst van een Deen aan de Buizerdweg helpt dan weer niet. Jammer dat de gemeente daarvoor al een contract getekend heeft.

  reageer
 • Dirk2

   

  Jammer dat het weer niet goed voorbereid is. Veel woorden, weinig wol. Wat is het PvdA belang hierin? Hoe worden de leden gekozen?

  reageer
 • frits

   

  Wat een bureaucratisch circus wordt er opgetuigd. Elke lid van het projectteam vertegenwoordigd 235 inwoners. Maar wat als die 235 inwoners het niet met elkaar eens zijn? Of als de projectvertegenwoorsiger zelf een andere mening heeft? Het projectteam is niet democratisch gekozen.

  reageer
 • Buurtbewoner

   

  Eerste goede actie zou zijn, dat er een echte winkel komt ipv wat er nu zit. Een met normale producten en normale prijzen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert