Allereerste krant opnieuw uitgegeven

ALMERE
Het prille begin, De eerste bushalte, De eerste baby. Dit zijn enkele koppen boven artikelen uit de eerste kranten van Almere. De allereerste editie van De Almare werd veertig jaar geleden, in 1976, gedrukt en aan de eerste honderd bewoners van Almere gegeven. Om het veertigjarig bestaan van de stad te vieren, wordt die eerste editie, samen met een samenvatting van het eerste jaar, opnieuw gedrukt en uitgegeven.

Mooi tijdsbeeld
Stadsgids Marie-José Röselaers kwam op dit idee toen zij een jaar geleden het Stadsarchief indook en daar de oude kranten doorspitte. "Het was veertig jaar geleden allemaal erg primitief, er was nog niks. Dat zie je terug in de kranten." Het geeft volgens Röselaers een prachtig beeld van de mensen die de stad gemaakt hebben. 

15.000 exemplaren
De herdruk verschijnt op tabloid formaat. Er worden 15.000 exemplaren gedrukt, die woensdag worden uitgedeeld. Ze gaan naar scholen en verzorgingshuizen. Alle anderen belangstellenden kunnen de krant kostenloos bestellen via de huidige krant de Almere Vandaag. Het gaat dan niet om een papieren, maar om een digitale versie.

Stadsarchief
Ook via de site van het Stadsarchief is de uitgave te vinden. Het archief heeft alle kranten bewaard die ooit uitgegeven zijn. Afgezien van de herdruk zijn die kranten alleen nog niet gedigitaliseerd. Er wordt nu een begin gemaakt met het digitaliseren van alle foto's.
Wie de originele kranten wil inzien, kan op afspraak terecht bij het archief.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert