Almeerse Marktplaatsoplichter opgepakt

ALMERE
Een 20-jarige Almeerder die verdacht wordt van computervredebreuk en oplichting is dit weekend aangehouden. De rechter-commissaris besloot donderdag dat hij nog minstens twee weken vast blijft zitten.

De man maakte, samen met een Amsterdammer, meerdere slachtoffers zo'n 50.000 euro afhandig. De mannen deden dat door contact te leggen via internetsite Marktplaats.
De twee verleidden de verkopers van spullen vervolgens tot een proefbetaling van 0,01 cent waarna de verkopers via een WhatsApp verstuurde link werden doorgestuurd naar een valse banksite.

Door in te loggen op deze valse banksite konden de verdachten de inloggegevens en codes van de verkopers krijgen en zo toegang tot de bankrekening van de slachtoffers. Via zogeheten 'geldezels' kwam het geld bij de verdachten terecht. Tien mensen deden tot nu toe aangifte van de oplichting. 
 

reacties (3)

 • KarelK

   

  Je zou toch haast weer gaan denken dat al die reageerders deel uitmaken van de rechterlijke macht. Ze weten direct al welke straffen het worden. Echter geen enkele kennis van de feiten en achtergronden, maar wèl oordele. Dat is nu net waardoor veel dingen fout gaan: wonderlijke uitspraken doen waar bovendien een zeer negatieve werking van uit gaat. Is het echt teveel gevraagd eerst af te wachten voordat je een mening de wereld in gooit? Denk nog even terug aan de overvallers van de buschauffeur: anderhalf jaar vast, geen sprake van taakstraf of vermanend vingertje. Nummer zit overigens ook nog steeds vast en zal ook wel zijn verdiende loon krijgen.

  reageer
 • Chrissie

   

  Taakstrafje van 8 uur! ?

  reageer
 • frits

   

  welnee gewoon een preek van de rechter en een vermaanende vinger klaar

 • Bé

   

  0,01 cent of 1 cent oftewel € 0,01?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert