Bezuinigingen niet teruggedraaid met 17 miljoen euro

FLEVOLAND
De bezuinigingen bij Omroep Flevoland worden niet teruggedraaid als er eenmalig 17 miljoen euro vrijkomt van het Rijk voor alle regionale omroepen. Dat zegt directeur Allard Berends. 

Regeringspartijen VVD en PvdA willen het bedrag uittrekken voor de regionale omroepen, omdat anders de nieuwsvoorziening in gevaar kan komen. Berends zegt dat Omroep Flevoland 1 miljoen euro op jaarbasis moet bezuinigen en dat deze eenmalige bijdrage alleen bedoeld is voor samenwerking met andere regionale omroepen, regionale kranten en met de NOS.

Eerder moesten de regionale omroepen 17 miljoen bezuinigen. Bij Omroep Flevoland verloren hierdoor vorige maand negen medewerkers hun baan. Ook bij veel andere regionale omroepen moeten mensen vertrekken.


 

reacties (8)

 • Flevowatcher

   

  Omroep Flevoland zou zich meer moeten profileren op 'kwaliteitsnieuws': zaken die voor heel Nederland interessant zijn, het gewone nieuws, de ongelukken, de gladde wegen, de bieten die gerooid zijn, de gesloten sluizen etc. kun je in 4 minuten per dag verwoorden, dus 1 item van 4 minuten, ieder uur herhalen. De rest van een dagprogramma van 1 uur kan bestaan uit een discussieprogramma (Jeroen van der Laan!) over een actueel onderwerp en bijv. een serie over bijzondere zaken (geschiedenis, toekomst, architectuur, natuur etc. in Flevoland. De rest kun je gewoon schrappen zonder dat er iemand naar kraait. En de radio voegt niets toe, dus ook schrappen, behalve bij calamiteiten, dan kun je gewoon de tv in de 'radiostand'(geluid zonder beeld) zetten.. Dat levert meer op dan 1 mio! Het kost dus wel medewerkers, helaas. Maar kijk maar even naar AT5, Allard, dat heeft na jaren ellende nu toch weer een positief advies om zelfstandig te worden (en terecht, naar mijn mening!) want ze leveren veel meer en beter nieuws dan tvNH, dus als de provincie Flevoland verstandig is, zetten ze in op kwaliteits TV in Flevoland: minder programma's, meer kwaliteit...

  reageer
 • Jan

   

  Aangezien je zoveel tijd te over hebt, solliciteer eens naar een functie van directeur ergens. Maar je zult zien, de beste stuurlui staan aan wal.

 • vlefo

   

  Wie wil er nu samenwerken met zo'n "je", "jouw" en "jij" omroep. OF is een infantiele kleuteromroep. Spreekt de kijker/luisteraar nooit in de "U" vorm aan. Arrogantie ten top. Tot dat er advertentiegeld "binnengeharkt" moet worden dan spreekt men een potentiele adverteerder ineens in de U vorm aan.

  reageer
 • Jan

   

  Elke dag citroenen eten is niet goed voor je, te oordelen naar je zure reactie hier zou ik zeggen minderen..

 • Willemsen

   

  Maak eens eerst het loonhuis bekend cq openbaar. Wellicht dat daar nog wel wat valt te bezuinigen.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Wellicht kunnen ze fuseren met andere lokale media in Flevoland.

  reageer
 • MC

   

  Je kunt OF beter opheffen. Deze omroep stelt toch niets meer voor. Ze lopen altijd achter de feiten aan en brengen 'nieuws' dat elders allang is gepubliceerd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Ik vind samenwerken goed idee, maar nadeel is de identiteit. De Stentor lijkt meer gericht op Kampen eo terwijl ik juist het nieuws uit Lelystad/Almere wil volgen. Misschien uitwisseling met Flevopost en radio

  reageer
 • KC

   

  De Stentor geeft ook nieuws over Urk, de NOP, Dronten en Lelystad. Omroep Flevoland en de Stentor kunnen elkaar heel goed versterken.

 • pieter

   

  Nieuws zelfstandig, faciliteiten delen met andere regionale omroepen.

  reageer
 • KC

   

  Samenwerking is een goede zaak. Laat omroep Flevoland samen werken met de reginele kranten zoals de Stentor. Denk hier bij aan de problematiek van de N50. De Stentor gebruiks nieuws van OF en anders om. Ook de administratieve werkzaamheden kunnen met een andere regionale omroep worden gedeeld. Goedlopende programma's moeten blijven zoals Goedemorgen Flevoland. Het programma Bureau Flevoland kan ook met Utrecht samen werken, omdat dit ook politie regio is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert