Werkstraf voor drugs achterlaten bij 5-jarig kind

ALMERE
Een Almeerder is door de rechtbank gestraft voor het onbeheerd achterlaten van een flesje met GHB bij zijn zoontje van 5. Het jongetje dronk de drugs op en raakte in coma. De rechtbank geeft de vader een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden. 

Arsenaal aan drugs
De man en zijn 32-jarige vriendin werden ook veroordeeld voor het bezit van een heel arsenaal aan drugs. In de woning zijn hennepplanten, xtc en GHB gevonden. Ook was er traangas en pepperspray. De vrouw krijgt een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. 

Kluis
Het stel had de drugs en wapens opgeborgen in een kluis in hun woning. De man heeft op enig moment een flesje GHB uit de kluis gehaald en onbeheerd achtergelaten op een kast die bereikbaar was voor zijn kinderen.

Bekeerd tot het christendom
Het zoontje heeft geen blijvend letsel aan het voorval overgehouden en maakt het weer goed. Het gezin is inmiddels bekeerd tot het christendom en heeft alle drugs afgezworen. De rechtbank heeft voorwaardelijke gevangenisstraffen opgelegd om te voorkomen dat de verdachten in de toekomst opnieuw strafbare feiten begaan.

reacties (6)

 • Stevie

   

  Sterkte en kracht gewenst voor de toekomst.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  "Voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd om te voorkomen dat de verdachte in de toekomst opnieuw strafbare feiten begaat". Nu begrijp ik eindelijk hoe al die cellen zo leeg blijven: de dader dreigt met herhaling van strafbare feiten en de h.h. rechter zakt al bijna door de slappe knietjes en veroordeelt tot een taakstrafje. Pure chantage dus.

  reageer
 • Grietje

   

  Weer zo,n slappe hap van een rechter. Kind naar een adoptie gezin lijkt me veel beter.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is maar zeer de vraag of dat beter is. Een gezin uit elkaar trekken is een zware maatregel die ook nadelen heeft. Zo van achter een toetsenbord, zonder die mensen te kennen, even uit de heup oordelen....ik zou me er niet aan wagen.

 • Rob

   

  Softe hap meneer de rechter, ouders van niets en ze kunnen zich wel bekeren tot de heilige graal maar het zijn ouders van niets en dat beste kind verdiend veel beter dan dit soort van idiote ouders.

  reageer
 • Tuuk

   

  Ja, en bekeren tot het christendom zorgt er voor dat je van je verslaving afkomt! Echt niet te geloven sommige mensen zouden nooit kinderen moeten kunnen krijgen! Hoop dat BJZ een oogje in het zeil houdt daar, want bekeren is een mooie dekmantel natuurlijk

  reageer
 • Schijnheilig

   

  Helemaal mee eens! Totdat de reclassering niet meer meekijkt dan hup dekmanteltje af en weer verder gebruiken. Heel erg dit. Je kind bijna vermoorden en dan ermee wegkomen zonder straf..... ongelooflijk.

 • laat alle reacties zien
 • Hmmm

   

  En ik neem aan dat de kinderen het huis uitgeplaats zijn? Beetje schoffelen voor zulke strafbare feiten. Zelfs bijna een kind vermoord....Schande!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert