Skaters willen indoorhal

LELYSTAD
Skater Darryl Veer uit Lelystad wil graag dat er een indoor skatehal in de stad komt. Veer verwacht dat jongeren dan minder snel de straat op gaan om rond te hangen, een joint te roken of alcohol te drinken. Want dat is wat hij nu namelijk ziet gebeuren. 

"Omdat er nu geen goede plek is om te skaten, worden we overal weggestuurd," legt Veer uit. "Dat ontmoedigt de jeugd om te blijven skaten. Daarom gaan jongeren andere dingen zoeken om te doen". Er zijn in Lelystad verschillende skateparken buiten, maar als het geregend heeft, blijven die lang nat en zijn daarom volgens Veer niet te gebruiken. Bij vorst bevriezen delen van de parken, waardoor alles glad en dus gevaarlijk wordt. 

Veer heeft eerder al contact gezocht met de gemeente voor een indoorhal. Er werd in eerste instantie volgens hem enthousiast op gereageerd, maar daarna bleef het stil.

reacties (27)

 • Marcel Staring (FlashGolf )

   

  Ik weet de beste locatie vlakbij het centrum waar dit kan! De gemeente mag met mij contact opnemen. Gr Marcel

  reageer
 • jan

   

  Ga lekker werken dan kun je je eigen spullen kopen moet ik ook

  reageer
 • Antje Ha

   

  De skaters moeten maar flink sparen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Op zich best wel een goed initiatief. Je zou dit misschien kunnen koppelen met andere leuke dingen zoals bijvoorbeeld een mogelijkheid om te slacklinen.

  reageer
 • Jen-Ai

   

  Top idee! Had er allang moeten zijn. Er is genoeg geld bij de gemeente voor dit soort initiatieven! Stukje bij Bataviastad of Noordersluis? Denk na mensen Lelystad hoort een hoofdstad te zijn, maar uitdaging is er niet voor jongeren, zeker niet als het winter is!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jade

   

  Leuk idee, gelijk een leuke werkplek voor de jongerenwerkers die Lelystad wil aanstellen. Maak er gelijk een leuke plek voor ALLE jeugd van groot tot klein vergeet niet de kinderen met beperking. Leuk dingen organiseren. Ook gelijk de jeugdagent daar zijn plek geven. Leren de kinderen deze man ook kennen en wellicht wat meer respect krijgen voor hun omgeving.

  reageer
 • Sas

   

  Top idee Daryll. Laat die misgunners maar kletsen. Er is hier geen zak te doen voor de jeugd.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Misgunners ? Ik gun iedereen zijn pretje als het maar niet van mijn zuur verdiende belastingcenten (moet) word(en) betaald. Want van die centen kunnen dan beter echt 'nood'zakelijke dingen (zoals zorg en onderhoud van de stad) worden betaald dan vermaak( waaronder ik dus ik ook de cultuur en zo'n skatepark-/hal reken). Het loopt streds meer en vaker de spuigatenuit. Net zoaks de 'vluchtelingen' : wel (geld voor) een dure Smartphone maar anders voor alles andere en nog wat uitkeringen en subsidies eisen.

 • iac

   

  het kan in Utrecht, Enkhuizen waarom niet in Lelystad, 5eu entree voor de hele dag en de kids vermaken zich prima !

  reageer
 • frits

   

  Die in Bovenkarspel is volledig particulier initiatief. Goed voorbeeld. Utrecht heeft er wel aardig wat subsidie in gestoken, maar ook daar is het verder geen gemeentelijk project. In Arnhem krijgt helemaal geen subsidie. Den Bosch weer wel, maar ook daar is het project niet door de gemeente uitgevoerd. Kortom: zelf een plan en businesscase uitwerken, en dan voor een eventueel tekort kijken of je bij de gemeente een startsubsidie aan kunt vragen. Maar de financiële risico's, die zal de gemeente echt niet gaan dragen. Dat hoort bij een ondernemer of stichting/vereniging.

 • Mezelf

   

  Jammer dat onze belasting centen daar naar toe zouden gaan!!! Grow up en werk zelf keihard voor een indoor. En kan dat niet,blijf lekker op straat hangen :) #succes #lowlife

  reageer
 • Jaell

   

  Darryl werkt al genoeg in de Skateshop en de meeste gaan naar school.

 • Lola

   

  Goed plan. Beetje jammer weer dat mensen zo dom reageren. Als je buiten zou moeten stijldansen of darten zou je anders piepen. De jongens en meisjes die graag hun hobby's willen uitvoeren (en dat kan ook dmv lidmaatschap of entreegeld, net als dansen of sporten) zien we over een paar jaar misschien op een (internationaal) podium staan met een mooie trofee. Het is niet zomaar tijdverdijf.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  En wat heb ik aan die mooie trofee ? Staat mijn nasm er dan ook op of op de foto net als die van de sponsoren. Sn over sponsoren gesproken. Die jochies verdienen dsn misschien grof geld(prijzengeld en sponsorverdragen) maar wij als belastingbetaler heeben het in het begin mogelijk gemaakt en hebben daar niets van want geloof me dat zulke sporters snel een belastingconstructie vinden om 'hun' verdiend geld te houden. Dus nee ! Ieder zijn hobby zelf betalen. Anders mogen ze binnenkort een een 'nerd'-hal ter beschikking stellen. En niet alleen maar de lichamelijke/fysieke sporten / hobbies subsidies verstrekken.

 • Peter

   

  Eh gemeente als ik mijn hobby niet uitoefen omdat het buiten koud is ga ik roken (???????) ik denk dat je jongetjes op de film al teveel gerookt hebben, get real!

  reageer
 • Ikke

   

  Beetje jammer al deze reacties. Dit zou voor een ondernemer best rendable kunnen zijn. En intree moet je altijd betalen. Maak voor de jeugd een soort vam ballorig En dergelijken dingen. Het is omdat ik zelf geen middelen heb. Maar een beetje ondernemer met een plan zou hier best wat mooi s van kunnen maken.

  reageer
 • Jack Wesseling

   

  Pand op de Meent. Kringloopfabriek is er uit. Mooie locatie voor jullie actieviteiten.

  reageer
 • Jack Wesseling.

   

  Pand op de Meent,naast de sportschool. De kringloopfabriek is er uit,dus kunnen jullie er in.

  reageer
 • Oostra

   

  Er staan genoeg winkelpanden leeg in het centrum Een idee omdaar iets mee te doen

  reageer
 • Michael

   

  Inplaats van elkaar af tezeiken . Kunnen we elkaar ook eens steunen. Iemand probeerd iets te ondernemen en dan weer zeiken. Ik vind dit punt niet goed ik dat niet boehoe. Weet je hij doet iets nou jullie nog . Vraag iets aan voor je dansschool echt super als je het doet . En jij met je dartclub doe jij ook je ding . Ga niet andere afzeike . Respecteer elkaar eens

  reageer
 • Ik doe ook wat hoor. Ik betaal belasting om deze onzin mogelijk te maken...

 • Dr.Jake

   

  Als ze wat anders zoeken om te doen dan geef je ze maar een prikker/grijper en en vuilniszak en stuur je ze op pad. Dit is grensd echt aan chantage :"Geen skatehal,dan trappen we rotzooi." Nee! Je moet je ook zo normaal GEDRAGEN ! Zo langzaam loopt het de spuigaten uit met (groepen) mensen die nooit of nauwelijks iets aan (belastinggeld) hebben bijgedragen aan de samenleving steeds masr meer en/of grotere eisen stellen (voor normaal/nederlands) gedrag. En vooral partijen als de PVDA,SP, en DENK faciliteren/beloven ook nog vanalles (betaals uit mijn belastingcenten).

  reageer
 • Opa70+

   

  Over normaal Nederlands gesproken, het is grenst en niet grensd...

 • Darryl Veer

   

  Ik wil zelf even reageren een hoop informatie mist helaas wel uit ons interview maar ik ben er wel blij mee.voor de dames van het stijl dansen ik snap jullie idee maar ik denk dat wij over een veel grotere cultuur bevatten dan stijldansen.De hal voor een skatepark is minstens 10 x zo groot.er zijn nou een maal potjes voor dit soort zaken en wij lopen hier al meer dan 14 jaar mee te klooien.in de winter kunnen wij nergens skaten en als wij dat wel doen krijgen we daar een bekeuring voor.Als gemeente kunnen ze ons helpen met huisvesting en wij zelf met de onderhoud en financieering.Het gaat hier dan om Skateboarders/steppers/bmx/inliners. Door middel van skateboard les evenementen en sponsors hopen wij dan verder het park in leven te houden.jammer dat omroep flevoland niet alles heeft laten horen maar wederom de drugs zaken voorop stellen maja het is media he.

  reageer
 • Dirk2

   

  Darryl, Prima idee! Opteer voor leegstaande hal op Noordersluis (niet ver van het centrum en plenty oude en lege hallen en terreinen!). Zorg voor entreegelden en toezicht. Of te wel: organiseer een sponsor (leegstandbeheer vastgoed/antikraak) naast gemeente en eigen inleg. Helaas heeft de gemeente het geld niet voor het oprapen als het om dergelijke initiatieven gaat. Hier zul je toch echt zelf aan de "rol" moeten. Het idee is prima. Succes!

 • Bij mijn komt de volgende vraag op borrelen, waarom krijg je een bekeuring als je in de winter skate,

 • Henk

   

  Of trek een jas aan in de winter....

 • Hendrik

   

  Wij doen aan stijldansen en betalen daar een bijdrage (contributie/lesgeld) per maand voor om de ruimte en tijd van de dansschool te bekostigen. Lijkt me niet meer dan logisch dat we daar dan ook subsidie voor gaan krijgen. Sommige mensen beseffen kennelijk niet dat een hobby geld kost. Natuurlijk willen we graag als echte nederlanders alles gratis hebben, maar dat kan gewoon niet. Spring dan op een racefiets, of trek je hardloopschoenen aan, dan kan je zo van de openbare weg gebruik maken als je een hobby wil hebben die je niet zo veel kost.

  reageer
 • oscar

   

  alsof wij straks niet een entré prijs hoeven te betalen om het indoor skatepark in te gaan.

 • Lee

   

  Leuk idee misschien kunnen ze in het stadhuis en indoor skatebaan maken ruimte zat.

  reageer
 • RJ82

   

  laat de gemeente een dak bouwen op de huidige skatebaan in het zilverpark....

  reageer
 • Ik blow en drink regelmatig, ik verveel me ook op straat, heb niets te doen...beste gemeente, wilt u mij even een dartcafe aanbieden, want anders ga ik rotzooi trappen op straat. Dus aan u de keuze. Ik heb u gewaarschuwd.

  reageer
 • Knielus

   

  Mega goede reactie ! Geef die hal want anders ....

 • Tuuk

   

  Die zijn er genoeg

 • Jennifer van Doorn

   

  Ik ben het er helemaal mee eens dat er een indoor skatehal moet komen zolang die er niet staat vind ik niet dat ze hun weg mogen sturen

  reageer
 • Rick

   

  Blowen en drinken blijven ze toch wel doen daar heb je geen hal voor nodig...

  reageer
 • J de vries

   

  Beetje jammer dat mensen gaan klagen over de troep rond de skate baan. Volgens mij zijn de jongens van cruising skate shop juist herhaaldelijk in de weer om te zorgen dat zij en anderen op een schone skatebaan kunnen skaten. Misschien dat de anderen die hier een troep er van maken zich een beetje bewust worden. Eindelijk een goed initiatief van darryl veer!! Nu maar hopen dat de gemeente hier naar luistert en de jeugd een indoor skatebaan locatie aanbied. Go Darryl Veer( Cruising skateshop Rules)👍🏻👍🏻

  reageer
 • Frits

   

  Logisch dat het stil bleef. Wie gaat dit betalen? Huur van een hal, onderhoud baan en veiligheidstoezicht kost tienduizenden zo niet tonnen per jaar. De tijd van alles van de overheid claimen is voorbij. Ik zou zeggen: richt een skatebordvereniging op, accepter dat je een stevig lidmaatschapsgeld moet betalen en dat je zelf veel werk voor aanleg en onderhoud moet doen. Kijk waar je een hal kunt huren, maak daarmee een begroting van inkomsten en uitgaven van de vereniging, en dan kun je kijken of de gemeente bereid is subsidie te verlenen van een eventueel tekort.

  reageer
 • Rob

   

  Zou kunnen Frits, mogelijk goedkoper. Verlaten schuur of loods op bijvoorbeeld Noordersluis zou al genoeg kunnen zijn. Heb dergelijke initiatieven eerder gezien i.c.m. met een zgn. Skateshop er aan vast. Entree of abonnement om quit te spelen. Trekt veel publiek van Buitenaf, is nl. Schaars. Gaat primair om overkapping,kachel is niet nodig.

 • RJ82

   

  de skatebaan bij het zilverpark mogen ze dan ook wel eerst eens schoonhouden,er staan genoeg vuilisbakken maar vaak ligt de troep niet in maar naast de vuilnisbak....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert