Flevolanders slechte alimentatiebetalers

FLEVOLAND
Flevoland is de provincie met relatief de meeste wanbetalers van alimentatie. Het gaat om zowel partner- als kinderalimentatie. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO).

Zeewolde is koploper van heel Nederland. Per 10.000 inwoners van de gemeente betalen 8 mensen geen alimentatie terwijl dat wel zou moeten. De registratie gaat pas in als een zaak wordt gemeld bij het LBIO. Dat kan als de alimentatie langer dan een maand niet betaald is. Het gaat vaak om honderden euro's.

Ook Lelystad, Dronten en Almere staan hoog in de ranglijst van gemeentes met niet betalende alimentatieplichtigen. De laatste twee jaar is de landelijke trend wel dat het aantal mensen dat niet kan of wil betalen daalt. 

[https://localfocus2.appspot.com/5846497be07e1]
 

reacties (7)

 • Barbara

   

  Kan de bedoeling niet vatten van dit soort berichten. Moet ik strakjes mijn buurman vreemd gaan aankijken omdat ik niet zeker weet of hij zijn allimentatie wel betaald?

  reageer
 • E.G

   

  Partner alimentatie is echt een pesterij dat veelal de de door mannelijke rechters word opgelegd We besluiten samen om te scheiden al vraagd jou partner niet om partneralimentatie toch word het opgelegd Ze is instaat om haar zelf te onderhouden als wij besluiten te scheiden puur pesterij het is niet van deze tijd waar wij beiden de zelfde rechten hebben. Toch brengt het alleen maar ruzie om de kinderen te zien

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je hebt het recht om als ontvangende partij alimentatie te weigeren hoor. Dat komt niet veel voor, maar het kan wel. Het gebeurt meestal als de man minder verdient dan de vrouw, de man schaamt zich dan waarschijnlijk voor het ontvangen van alimentatie.

 • arie

   

  Dat is weer de grootst mogelijke kolder, wanneer je besluit om geen alimentatie aan elkaar te betalen dan mag dat gewoon en wordt er niets opgelegd.

 • KC

   

  Dit is in schril contrast met dat in Flevoland de duurste online cadeaus werden gekocht.

  reageer
 • ach ja

   

  Partner allimentatie is de meest belachelijke regel die Nederland heft!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is niet helemaal waar. In veel huwelijken werkt één partner niet of minder, maakt minder carrière, en zorgt bijvoorbeeld voor de kinderen. Zo'n partner is bij een scheiding dan het haasje als er geen partneralimentatie bestaat.

 • Job

   

  Niet vreemd. De wet bevat nogal kromme regels. Lijkt voor de man soms op een 'pluk se' wet daar waar de vrouw er meestal goed mee weg komt, blijft de man berooid achter. Partneralimentarie is al helemaal niet van deze tijd. Beide ex- echtelieden besluiten toch samen om uit elkaar te gaan?! Zorg dan ook voor jezelf. Kinderalimentatie is vanzelfsprekend. Daar blijf je samen voor zorgen. Maar om nu te stellen dat zij hetzelfde leven moeten kunnen blijven volgen als voor de scheiding?! Daarbij speelt ook vaak de vechtscheiding nog een rol. De vrouwen krijgen meestal de kinderen toegewezen. Zijn daardoor ook bij machte om de kinderen bij hun vader weg te houden. 'Niet de lusten, wel de lasten' is het dan. Dat de vader dan weigert alimentatie te betalen; ik kan het wel begrijpen! Kortom, er zit veel meer achter de uitkomsten van dit onderzoek dan in het artikel vermeld wordt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • An

   

  Ik heb nog nooit alimentatie gehad voor mijn dochter 14 ,hij zegt dat ie geen geld heeft want zit in de bijstand

  reageer
 • Snop

   

  Tja de mensen geven dat uit aan dure sinterklaas cadeaus lees ik net elders op de site!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert