Onderzoek naar dode Pater Davidsherten

LELYSTAD
Het Flevo-landschap maakt zich zorgen over de mysterieuze sterfte van Pater Davidsherten in Natuurpark Lelystad. Van de 23 herten zijn er onlangs 10 doodgegaan.

De oorzaak van de sterfte is totaal onduidelijk. Daarom doen de Universiteit Utrecht en de Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer daar onderzoek naar. Vorig jaar gingen drie dieren al met dezelfde symptomen dood. 

Volgens de dierenarts is er geen besmettingsgevaar. Toch heeft het Flevo-landschap voor de zekerheid het gebied afgesloten voor het publiek. 

De Pater Davidsherten waren honderdvijftig jaar geleden nagenoeg uitgestorven. Er waren toen wereldwijd nog maar 16 van deze dieren in leven. Inmiddels zijn er ongeveer 1400 van deze bijzondere herten. Hiervan loopt een roedel in Natuurpark Lelystad. De bedoeling is om de populatie te laten groeien. 

 

reacties (1)

  • Hertenhouder

     

    Wormen of leverbot zal de oorzaak wel zijn, vooral als de dieren te lang in de zelfde weide lopen. Ook kan het zijn dat de herten te veel vallende bladeren eten. Gewoon in de herfst een vierkeer grotere weide geven, dan hebben de dieren meer voedsel keuze. Bijvoeren van drachtige dieren kan ook geen kwaad.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert