Leer- en taakstraf voor mislukte overval op tankstation

DRONTEN
Een 17-jarige jongen is door de rechtbank veroordeeld voor een mislukte overval op de BP in Dronten. Hij krijgt een taakstraf van 40 uur en een leerstraf van 20 uur. De jongen wilde in april van dit jaar met een mes het tankstation aan de Noord binnenlopen. 

Een medewerker van de BP had door dat er iets niet klopte en hield hem tegen. De hele actie verliep volgens het Openbaar Ministerie nogal knullig. De jongen toonde direct berouw en bood zijn excuses aan.

De 17-jarige jongen is geboren in Dronten, maar verblijft in een zorginstelling in Emmeloord. Bij het komen tot de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met zijn situatie, plus het feit dat de verdachte minderjarig is en geen strafblad heeft.

reacties (3)

 • Hans

   

  normaalste zaak van de wereld dat je met een mes op zak loopt en ach als er niks op tv is dan ga je maar een benzinestation overvallen. Hij heeft toch meteen sorry gezegd waarom geef je die goede jongen dan nog een taakstraf?

  reageer
 • Ron

   

  Zeer milde straf weer.

  reageer
 • Hou hem lekker het handje boven het hoofd. En alleen omdat hij in een Zorg instelling zit. 17 is en geen strafblad nou nu heeft hij 40 uur 20 uur en wel een strafblad. Ik als rechter had hem zeker meer gegeven.

  reageer
 • Eefje

   

  Gelukkig maar dat u geen rechter bent. Ik weet niet of u het weet, maar een jongen van 17 zit niet voor zweetvoeten in een zorginstelling, dan mankeer je echt wel het een en ander. Dacht u dat een samenleving waar kinderen met een beperking (verstandelijk of psychisch) de cel in moeten er een is waar mensen beter van worden? Ik namelijk niet en ben blij dat de rechter wat coulance heeft getoond.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert