Talentvolle modeontwerpster krijgt Han Lammers-beurs

ZEEWOLDE
De 16-jarige modeontwerpster Sterre Troquay uit Zeewolde krijgt een beurs van 2500 euro uit het Han Lammers Fonds. Ze had het geld aangevraagd om zich volgend jaar te kunnen presenteren op de Fashion Week in Amsterdam.

Vorig jaar won Sterre in het onderdeel ‘mode’ de landelijke finale van de Kunstbende, een wedstrijd voor jong creatief talent. Juryleden roemden daar haar persoonlijke motivatie en de originaliteit van haar kleding. Ook het bestuur van het Han Lammers Fonds zegt overtuigd te zijn geraakt van Sterres bevlogenheid en haar passie voor mode.

Oriëntatiejaar op Rietveld Academie
De 16-jarige Zeewoldense is inmiddels toegelaten tot de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar ze het oriëntatiejaar volgt. Als winnares van de Kunstbende-finale mag zij nu een eigen collectie laten zien tijdens de Fashion Week in Amsterdam. Naast het Han Lammers Fonds leveren ook de Kunstbende en de Fashion Week zelf een financiële bijdrage aan haar project.

Het Han Lammers Fonds is vernoemd naar de eerste eerste Commissaris van de Koningin van Flevoland. Sterre krijgt haar bijdrage uit het fonds officieel uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de provincie.

reacties (1)

  • Sas

     

    Een meid die weet wat ze wil en er voor gaat. Top hoor! Succes.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert