Geen omweg meer voor ouderen bij Smedinghuis

LELYSTAD
De afzetting rond het Smedinghuis in Lelystad is opgeheven. Bewoners van de vlakbij gelegen seniorenwoningen in de Bovenover hoeven geen omweg meer te maken als ze boodschappen willen doen in 't Lelycentre.

Gevelplaat
Het fiets- en voetgangersgebied rond het Smedinghuis werd begin april afgezet, nadat een gevelplaat naar beneden was gevallen. Vanaf dat moment moesten de bewoners een lange wandeling maken over een hobbelige straat met enkele klimmen. Voor ouderen die slecht ter been zijn was dat een hele opgave.

Bouten
De afgelopen maanden zijn alle 900 gevelplaten opnieuw vastgezet. De bouten waarmee ze waren bevestigd, bleken een kortere houdbaarheidsduur te hebben dan verwacht.

Het Smedinghuis is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf. Het kantoorgebouw is 45 jaar oud en werd na een brand in 2006 volledig gerenoveerd.

reacties (1)

  • Eshuis

     

    Wat een stigmatiserend verhaal hier over de ouderen. Net of dit geen doorgaande fietsroute is. Als 40-jarige en nog veel meer jongeren maken wij al jaren gebruik van die route. Dus begin nu niet alleen over ouderen. Verder was de herstelde situatie al ruim 3 weken weer open. Maar ook bij de gemeente loopt men achter. De omleidinsborden van eeen zinloze omleidingsroute staan er nog steeds. Dat was niet nodig omdat er via de begane grond steeds een goede en bestaande route was en er nog is en blijft. Maar ja bij de gemeente beoordelen ze vaak de situatie op de Google streetviewmap van 6 jaar terug. Komen zeer niet uit dan wordt er een tekening bij gepakt. Zo'n baan kent een redelijk vorstelijke beloning.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert