Straatpraat: Geld maakt niet gelukkig

EMMELOORD
Geld maakt niet gelukkig. Dat is de conclusie uit een enquête onder 1.800 winnaars van de Nationale Postcode Loterij.  

Zo'n 70 procent van de ondervraagden laat weten dat het geluksgevoel niet is toegenomen nadat ze een geldprijs van meer dan 10.000 euro hadden gewonnen. Uit het onderzoek blijkt dat het merendeel van de prijswinnaars gewoon is blijven werken, maar 2 procent van de ondervraagden is gestopt. Wel geeft ongeveer de helft van alle winnaars cadeaus of geld aan vrienden of familie.

Voor Straatpraat peilden we de mening over deze conclusies in Emmeloord.  

 

reacties (4)

 • Pzaal

   

  Meer geld zou mij zeker gelukkiger maken.

  reageer
 • Ed

   

  De loterij die niet-deelnemers stalkt en chanteert met het angstvisioen dat de buren straks miljonair zijn en jij niet. Hoe hypocriet wilt u het hebben?

  reageer
 • Genoeg geld maakt je leven gemakkelijker en dus wel maakt gelukkiger . Degene die dit bedacht heeft kent waarschijnlijk geen geldzorgen.

  reageer
 • Emma

   

  Dit is de conclusie van een onderzoek onder hen die grote geldprijzen wonnen. Niet zomaar bedacht. Natuurlijk is het leven een stuk makkelijker met veel geld dan wanneer je arm bent, maar ik vraag me af of ik, met een 'gewoon' inkomen gelukkiger zou zijn als ik opeens stinkend rijk zou zijn. Even héél leuk, maar op den duur ...? Wij hebben nu meer te besteden dan toen we jong waren, genieten daar ook van, maar we zijn niet gelukkiger dan toen ... Als je echt arm bent, ligt dat natuurlijk anders.

 • waterwijker

   

  Gebrek aan geld kan daarentegen wel heel ongelukkig maken. Als welstand wat gelijker verdeeld was, zouden we heel wat minder ellende in de wereld hebben. Maar klaarblijkelijk hebben teveel (ruim) bovenmodalen daar nog steeds geen enkel probleem mee.

  reageer
 • Jos '56

   

  Ik hoef niet te zwemmen in mijn geld maar pootjebaden vindt ik toch erg lekker :-))

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert