Boeren rondom vliegveld verenigen zich

LELYSTAD • Di 13 december 2016 | 12:27 • Dinsdag 13 december 2016 | 12:27
Boeren met een bedrijf in de buurt van het vliegveld in Lelystad hebben zich verenigd in De Lelystadse Boer. De agrariërs willen de kansen die de uitbreiding van Lelystad Airport biedt aangrijpen. Door zich te verenigen hopen de zestig boeren een serieuze partner te worden in de gesprekken met overheden en het vliegveld.

Tegenstanders
De omwonende agrariërs zijn altijd felle tegenstanders geweest van de uitbreiding, maar de ontwikkeling kan niet meer tegengehouden worden. Ze willen nu een graantje meepikken door bijvoorbeeld het groenonderhoud op de luchthaven te doen, via de horeca lokale producten te verkopen aan de 7 miljoen passagiers die jaarlijks worden verwacht en bij te dragen aan duurzaamheid door het leveren van biogas en zonne-energie. Bovendien ziet De Lelystadse Boer de komst van alle passagiers naar het gebied als een kans om de omgeving in een positief daglicht te zetten door een imagocampagne.

Samenwerking
De gemeente, provincie en luchthaven ondersteunen samen De Lelystadse Boer met 50.000 euro. Woensdagochtend werd een samenwerkingsovereenkomst getekend door De Lelystadse Boer, Lelystad Airport, de provincie, de gemeente en OMALA. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel