Geen carbidschieten meer in het Van Veldhuizenbos

DRONTEN
Carbidschieten in het Van Veldhuizenbos in Dronten is dit jaar tijdens de jaarwisseling verboden. Dat heeft de gemeenteraad van Dronten besloten na klachten. Het carbidschieten zou overlast veroorzaken voor omwonenden en de dieren in het bos.

Om de carbidschieters tegemoet te komen is de Havenweg in Dronten als alternatieve locatie aangewezen. Deze plek is volgens de gemeente minder in de buurt van bewoond gebied. Ook zouden er minder mensen hun huisdier uitlaten op de Havenweg.

Verder is de locatie goed bereikbaar voor inwoners en hulpdiensten en is er ruimte om te parkeren. Alle andere aangewezen locaties in Dronten voor het carbidschieten blijven gehandhaafd.

reacties (9)

 • Kees

   

  Klopt ik denk dat we langzaam aan ook gaan stoppen met zwarte pieten al ben ik gek op het sinterklaas feest. Voortschrijdend inzicht, zal ik maar zeggen. Leren van je "fouten" omdat je er achter komt dat dingen misschien toch niet zo goed voor jou of je buurman zijn. Net als roken in openbare ruimtes. Al gun ik iedereen zijn of haar tradities.

  reageer
 • marcel

   

  mochten de carbidschieters het geld overmaken aan de ouderenzorg dan kwamen de ouderen niet ver met die centjes, carbid kost namelijk 3 keer niks dit in tegenstelling tot de vele euroos die mooi siervuurwerk kost

  reageer
 • Polderboys

   

  Allemaal weer gejank om niks, kom op zeg… Je weet dat het 31 December oudjaarsdag is en dat daar carbid geschoten wordt. Dan ben je toch niet zo dom om daar met je hondje te gaan lopen en het vervolgens zielig te vinden voor je hondje dat hij schrikt van de knallen. Ga lekker ergens anders wandelen dan...

  reageer
 • Kees

   

  Sowieso al het vuurwerk afschaffen. Het is gevaarlijk. Slecht voor het milieu. Als of dieren er op andere plekken geeb last van hebben. Laten we al het geld dat we jaarlijks aan vuurwerk uitgeven aan de ouderenzorg schenken.

  reageer
 • Polderboys

   

  He Kees. Ten eerste, Vertel mij nou is even wat gevaarlijk is aan legaal Nederlands consumentenvuurwerk. Het heeft een lontje, je steekt het aan en je hebt 5 seconden om weg te komen. Ten tweede denk je nou echt dat vuurwerk zo slecht is voor het milieu. Nou ik kan je vertellen dat het reuze meevalt. Vuurwerk is namelijk maar 1 dag per jaar. Dus dat valt allemaal wel mee hoor. Er rijden dagelijks ongeveer 6 miljoen mensen met de auto dus 6 miljoen mensen die co2 gassen uitstoten. Dat is pas schadelijk voor het millieu… Jij bent zeker ook zo een iemand die zwarte piet wil afschaffen omdat het geld wat aan pepernoten uitgegeven word naar de ouderenzorg moet. Kom op man, verpest de traditie nou niet.

 • .\/\/.

   

  ....en jawel, daar hebben we de ouderenzorg weer. Met dat argument in gedachten kan je alles wel afschaffen.

 • Geert

   

  Als er een prijs bestond voor het slechtste gemeentebestuur van Nederland dan ging dat van Dronten hoge ogen gooien! Vorig jaar mochten de inwoners van Dronten tot 6:15 uur wakker liggen van de immense carbid en vuurwerkdreunen, politie staat erbij en kijkt ernaar (hoezo handhaving?), huisvuil wat nog maar 1x per maand opgehaald wordt, voortaan kieperen we het maar in het plantsoen, het centrum deels ontoegankelijk maken op de drukste zaterdag van het jaar.....en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Drontense

   

  Bij de haven hebben er ook mensen overlast ! Wel vlak bij het politie bureau kunnen ze het goed in de gaten houden.

  reageer
 • Jan2

   

  Voor diegene die menen te weten dat de dieren in het bos last hebben van het (1 dag per jaar!!!) carbidschieten heb ik nieuws: op het schietkamp/baan bij 'tHarde leeft in alle rust een prachtige populatie herten, zwijnen, konijnen, ander roodwild en vogels! Het grote verschil met andere bossen in de omgeving van Dronten is dat er geen mensen komen met (meestal) loslopende honden! Dus mensen wees iets verdraagzamer en stoor u niet aan dat geknal aan het einde van het jaar.

  reageer
 • Beste Jan

   

  Helaas of gelukkig ben jij niet bewust van gehoorschade. Ook het schrikeffect blijkt bij jou niet meer te werken wat zorgelijk is ,je zult maar carbitknallen naast je horen een hele dag. Misschien een optie ,nodig iedereen uit om naast je woning te gaan knallen.Misschien zijn de ramen gelijk getest dat ze goed in de sponning staan voor het nieuwe jaar.

 • Jan2 je hebt geen verstand van dieren blijkt

   

  Juist omdat het maar 1 dag per jaar is geeft dit erge stress bij de dieren. De dieren bij het schietkamp zijn niet anders gewend en hebben geleerd (en dat duurt langer dan 1 dag) dat die knallen geen gevaar voor ze vormen. De dieren die dit geknal maar 1 dag per jaar horen hebben dit niet geleerd en raken er wel degelijk door in de stress

 • Nu Emmeloord nog........

   

  Zo is er een park met vijvers in de bebouwdekom gelegen aan de Pilotenweg en Het Zwin. In dit vogelrijke gebied laat men elk jaar vuurwerk en carbid afknallen hoe merkwaardig kun je het hebben. Doordat het toegestaan is knalt men nu al !! Het is te hopen dat op het gemeentehuis geen gehoorbeschadiging is ontstaan.Dan zou men nog op tijd deze locatie kunnen veranderen. Het is werkelijk onbegrijpbaar in de bebouwdekom.

  reageer
 • Johan

   

  De Havenweg is een zeer slechte keus, deze ligt daadwerkelijk in schootsafstand van het Dierenpark! Ik wil iedereen oproepen om dit niet doen! Als protest tegen de gemeentelijke dwalingen zou ik het liever massaal legaal zien op het rede/meerpaal -plein met voetballen ipv deksels!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert