Vogelgriep vastgesteld in Kamperveen

BIDDINGHUIZEN • Vr 16 december 2016 | 11:13 • Vrijdag 16 december 2016 | 11:13
Bij een eendenbedrijf in Kamperveen is vogelgriep vastgesteld. Het bedrijf zit vlak bij Kampen en is geruimd. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft zo'n 14.000 vleeseenden vernietigd om verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Een pluimveebedrijf in de buurt wordt preventief geruimd, omdat dit in een straal van 1 kilometer van het besmette bedrijf ligt. Medewerkers van de NVWA doen onderzoek bij twee andere pluimveebedrijven die in een straal van drie kilometer liggen.

Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken heeft een vervoersverbod voor pluimveebedrijven ingesteld in een zone van tien kilometer rond het bedrijf in Kamperveen. Dit gebied overlapt voor een deel met het eerder ingestelde gebied rond Biddinghuizen waar al een vervoersverbod van kracht is. Het vervoer van eieren is overigens onder strikte voorwaarden wel mogelijk. Deze moeten rechtstreeks naar een eierpakstation in Nunspeet.

De vogelgriep is nu bij vijf pluimveebedrijven in Nederland vastgesteld. Drie in Biddinghuizen, één in Friesland en de laatste in Kamperveen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel