Rijk geeft 3 miljoen extra voor Marker Wadden

FLEVOLAND • Ma 19 december 2016 | 11:33 • Maandag 19 december 2016 | 11:33
Het Rijk trekt nog eens drie miljoen euro extra uit voor het project Marker Wadden. Dat meldt minister Schultz van Infrastructuur en Milieu in een brief aan de Tweede Kamer.

De drie miljoen komt bovenop de vier miljoen die het ministerie van Economische Zaken in september al heeft toegezegd voor de eerste fase van Marker Wadden. Voorwaarde voor de extra bijdrage is wel dat andere deelnemers aan het project zelf 14 miljoen euro meebetalen.

In het Markermeer worden vijf eilandjes opgespoten, die samen de Marker Wadden vormen. De nieuwe natuur moet de slechte waterkwaliteit in het Markermeer helpen verbeteren. Voor vogels worden de eilandjes een nieuw leefgebied. Met de boot zijn de eilanden te bezoeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (8)

 • Johan

    Di 20 december 2016 Dinsdag 20 december 2016

  Met al dat subsidiegeld had je de Markerwaard al bijna kunnen omdijken! Zet een paar honderd vooruitstrevende boeren en wat loonwerkers(Jimmink, Breure en Van Werven) er in en je hebt weer een nieuw stuk Flevoland waar heel Nederland trots op kan zijn, met ruimte voor wonen,werk,landbouw,toerisme en natuur!

  reageer
 • Ger

    Ma 19 december 2016 Maandag 19 december 2016

  Prachtig, het belasting geld moet toch op! kunnen we lekker met onze boot er naar toe.

  reageer
 • LELY

    Ma 19 december 2016 Maandag 19 december 2016

  Stop met het project de Marker Wadden, maar leg het gehele Markermeer droog, dan onstaat alsnog de Markerwaard volgens het oorspronkeijke Lely-plan (1892)

  reageer
 • Hendrik uit de Polder

    Ma 19 december 2016 Maandag 19 december 2016

  En ook al nagedacht wat je met die grond gaat doen? Hoop liever dat ze eerst de andere polders wat nuttiger gaan inrichten en aantrekkelijker gaan maken.. Met de slechts 15% bewoning, kale vlakten met windmolens, en vele nepnatuur in Zuid-Flevoland hadden ze het wat mij betreft ook onder water mogen laten staan.

 • Flevoburger

    Ma 19 december 2016 Maandag 19 december 2016

  We schieten op dit gebied echt helemaal door. Oma en opa lopen in de luiers.......

  reageer
 • Jo de n la Hiti

    Ma 19 december 2016 Maandag 19 december 2016

  Het gaat helemaal niet om vogels en/of natuur, maar ordinaire arbeidstherapie voor natuurorganisaties bouwbedrijven.onderzoeksinstellingen en bestuurders en die zorgen wel goed voor zichzelf met mooie marketings praatjes en bij mekaar gegraaid belastinggeld

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans Keuper

    Ma 19 december 2016 Maandag 19 december 2016

  Geachte redactie, dank voor uw informatie over de geldverspilling aan de Marker 'Vogelpest' Wadden van Natuurmonumenten. Ter aanvulling op uw '3 miljoen extra' van het Ministerie van Infrastructuur bovenop de 4 miljoen extra in september 2016 van het Ministerie van Economische zaken - Directeur Generaal Milieu Chris Kuijpers gaf Natuurmonumenten in het recente verleden al 15 miljoen euro belastinggeld, waar Economische Zaken redelijk recent nog eens 15 miljoen euro belastinggeld aan toevoegde. Daarnaast ontving Natuurmonumenten al 13,5 miljoen euro van de Postcodeloterij voor de Marker 'Malaria' Wadden. Het onder volstrekt valse voorwendselen uitgevoerde project Marker Wadden heeft de Nederlandse belastingbetaler dus al een vermogen gekost. Gemakshalve laten we buiten beschouwing, dat Natuurmonumenten jaarlijks rond de 50 miljoen euro aan Europese, Rijks- en Provinciale subsidies ontvangt. Onlangs nog schoof Flevoland's D66-Gedeputeerde Michiel Rijsberman Natuurmonumenten nog 3 miljoen Flevolands belastinggeld toe, waarvoor hij werd beloond met de nominatie voor 'Groenste Politicus van 2016' ..... Waarvan akte!

  reageer
 • b

    Ma 19 december 2016 Maandag 19 december 2016

  geldverspilling ten top...

  reageer
 • Niet blij te maken met een dode mus...

    Ma 19 december 2016 Maandag 19 december 2016

  Er vallen nu al spontaan dode vogels uit de lucht. Is het de bedoeling dat een volgende groep een zachte landing gaat maken op deze eilanden? Was er al eerder niet een dode kolonie meeuwen aangetroffen met of zonder aanwijsbare vogelgriep? Mooie plek om in de toekomst onderzoek te doen misschien naar luchtvervuiling?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert