Nieuwe Wildernis draait in Japanse bioscopen

FLEVOLAND • Di 20 december 2016 | 19:03 • Dinsdag 20 december 2016 | 19:03
Natuurfilm 'De Nieuwe Wildernis' over de Oostvaardersplassen blijft populair in het buitenland. Na onder meer op tv te zijn verschenen in Duitsland en België, draait de film nu in Japanse bioscopen. Dat laat producent Ton Okkerse weten. 

In tien Japanse steden wordt De Nieuwe Wildernis sinds kort in de bioscoop vertoond. Een bijzondere ervaring volgens Okkerse. Het komt namelijk niet vaak voor dat er Europese films in Japanse bioscopen worden gedraaid. Laat staan natuurfilms. 

Dat er in Japan interesse is voor de Oostvaardersplassen komt volgens Okkerse door de kernramp in Fukushima vijf jaar geleden. Deze ramp zorgt nog steeds voor veel discussie in het land. Zo wordt er onder meer nagedacht over 'rewilding': gebieden teruggeven aan de natuur. 

Wat de Japanners precies van De Nieuwe Wildernis vinden is gissen. Okkers krijgt wel recensies en berichten over bezoekersaantallen binnen, maar die kan hij door de taalbarrière en Japanse tekens niet lezen.

[https://www.youtube.com/watch?v=T4SXJybYE70]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel