Kringloopwinkel Het Goed wil verhuizen naar De Meent

LELYSTAD
Kringloopwinkel Het Goed in Lelystad wil verhuizen van industrieterrein Oostervaart naar De Meent in Lelystad. Volgens de bedrijfsleider is het hoekpand dichterbij de klanten. Voorheen zat de Kringloopfabriek in het gebouw aan De Meent.  

Textielsortering
Volgens de bedrijfsleider van Het Goed is de verhuizing nog niet honderd procent zeker. Er worden nog gesprekken gevoerd met de gemeente. Het Goed wil namelijk niet alleen de winkel verhuizen, maar ook de textielsortering. Dat betekent dat er ook vrachtwagens bij het pand moeten kunnen komen om textiel te brengen. 

Voedselbank
Welke gevolgen een verhuizing van de kringloopwinkel heeft voor de Voedselbank Lelystad is nog niet duidelijk. Een bestuurslid van de voedselbank laat weten dat daar nog gesprekken over worden gevoerd. Het Goed en de Voedselbank Lelystad zijn allebei gevestigd aan de Asfaltstraat 2. De voedselbank huurt haar pand van de kringloopwinkel. 

reacties (10)

 • Jan .

   

  Is er nog samenwerking met de Gemeente op deze locatie , in vergelijking met de Oostervaart , meer containers , op de Meent , weinig of geen plaats voor deze containers , en Bedrijven in de omgeving , ??? .Is de werkgelegenheid [ vaste baan ] gewaarborgd /

  reageer
 • Gerrit

   

  Het grote verschil tussen het goed en de roepe sluis is dat de groen sluis geheel door vrijwilligers wordt gerund, en het goed is gewoon een commercieel bedrijf dit weten vele mensen niet.260378

  reageer
 • Jean Pierre @hetgoed

   

  Als we verhuizen gaat het Goed Lunchcafé uiteraard mee. De Meent is slechts één van de opties die we overwegen.

  reageer
 • Ab

   

  De reden voor een mogelijke verhuizing lijkt mij een andere te zijn dan beschreven. De vorige kringloopwinkel in de Meent. Is niet voor niets opgeheven. Lijkt muj meer een financiële kwestie. Anders lekker blijven zitten!!

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Beter maken ze er een alleen-verkoop winkel van. Wellicht alleen kleding want daar schijnt altijd veel behoefte aan te zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lola

   

  Jammer. Het pand aan de Meent voelt benauwend aan. In mijn herinnering zijn de plafonds erg laag en zijn er alleen ramen aan de kant die op de foto te zien zijn waardoor het erg donker is. Het lijkt me ook een flink stuk kleiner. Wat mij betreft zit het prima waar het zit. De Groene Sluis zit ook afgelegen en daar is het ook altijd druk.

  reageer
 • Rudie

   

  Het is druk in de groene sluis dat is omdat ze daar betere spullen hebben en ze zijn goedkoper

 • Aan de kant van de dreef( achter zijde) zitten ook ramen. En anders hebben ze daar lampen voor uitgevonden :-)

 • Volgens mijn kan de voedselbank gewoon mee verhuizen, het pand is zo groot dat er vast wel een hoek gemaakt kan worden. Dit geld natuurlijk ook voor het restaurantje. Verder hoop ik dat er dan niet net als de vorige kringloop veel troep op straat gezet wordt.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Fantastisch idee! Hoop dat het lukt! Wij willen graag vaker bij het Goed kopen, maar de afstand is (zonder auto) vaak een probleem... Het Goed dichter bij de mensen die het nodig hebben! De textielsortering lijkt me ook geen probleem, gezien de ligging, 1 hekje weg en je kunt voor de deur komen. En voor de voedselbank is het hele (nou bijna) centrum beschikbaar, staat allemaal leeg....

  reageer
 • Antje Ha

   

  Hoewel makkelijker met de fiets is het belangrijk dat het makkelijk en gratis parkeren is.

  reageer
 • Barbara

   

  Die verhuizing gaat dan ook ten kostte van het zeer geslaagde restaurantje op die locatie. De plek was juist een geslaagde tussenstop voor fietsers die al een eind op weg waren of voorlopig nog niet thuis waren.Erg lekkere koffie en super smaakvolle gerechtjes verhuizen dan mee?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert