Canadees moerasgebied wordt 'Emmeloord'

EMMELOORD • Di 3 januari 2017 | 23:19 • Dinsdag 3 januari 2017 | 23:19
Deze kerstvakantie reist Omroep Flevoland over de wereld op zoek naar stukjes Flevoland in het buitenland. We gaan langs in dorpen en straten met een Flevolandse naam. Woensdag de laatste aflevering in deze serie: de straat Emmeloord Crescent in Canada. 

Water met wat riet en ganzen. Meer is er in 1974 niet, wanneer in Unionville in de provincie Ontario ideeën ontstaan voor een nieuw woonwijkje op een stuk moerasland. Op 25 kilometer van Toronto is er behoefte aan een nieuwbouwwijk, met grote woningen waar gezinnen ruim kunnen wonen en waar de kinderen veilig buiten kunnen spelen. Eén van de straten in de nieuwe wijk krijgt de naam Emmeloord Crescent.

Een bouwvakker van Nederlandse komaf komt met het idee om de straat naar het Flevolandse Emmeloord te vernoemen. In eerste instantie denkt hij eigenlijk aan ‘Noordoostpolder’. Maar dat blijkt erg lastig uit te spreken te zijn in het Engels. En dus valt de keuze uiteindelijk op 'Emmeloord'. 

Benieuwd naar andere plaatsen op de wereld met een Flevolandse naam? Kijk dan op onze speciale pagina en zie waar Rutten, Ens en Almere Avenue liggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel