Politie waarschuwt voor valse biljetten van 50

LELYSTAD
De politie in Lelystad waarschuwt voor valse briefjes van 50 euro die in omloop zijn. Een pizzabezorger werd zondag in de Boswijk betaald met een vals biljet.

Aanvankelijk had de bezorger niet door dat het om nepgeld ging. Toen hij dit later ontdekte, is hij volgens de politie teruggegaan en heeft de klant hem alsnog echt geld gegeven.

De politie heeft niemand aangehouden.

reacties (5)

 • j de ruiter

   

  er is enorm veel in omloop in zuidholland er is te lage straffen voor de rescherge heeft te weinig manschappen en de onderzoeken duren te lang komt door de regering bezuinigen op agenten hoe dom kan je zijn ministers zo dom als een schildpad ze maken nederland kapot om geen gezichtverlies te lijden we zijn een van de rijkstelanden van de wereld miljarden in het buitenland en een agent is te duur schande !!! als ze zelf maar hun overuren kunnen klaimen en geef die buitenlanders ook eens een baan en een toekomst wakker worden ,

  reageer
 • Peter

   

  Het lijkt me niet dat de klant wist dat die €50,00 vals was. Je gaat toch niet betalen met vals geld als er een naam en adres aan gekoppeld is in administratie pizzatent?

  reageer
 • Faerie

   

  Het kan ook zijn dat de klant zelf ook is geschrokken en te goeder trouw was/is bevonden. Misschien heeft diegene het weer van een ander gehad. Jammer inderdaad dat er niet verder bijstaat of de politie de zaak in onderzoek heeft. Ik mag hopen van wel. Sowieso is al langer bekend dat vooral de 20jes en de 50jes veel als nep in omloop zijn. Elk jaar met Koningsdag wordt daar voor gewaarschuwd. Iedereen, of je nu bezorger bent, via marktplaats iets verkoopt aan de deur of je winkelier of marktverkoper bent... check altijd de 20jes en de 50jes. Zeker als men een klein bedrag met deze briefjes wil betalen.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Dit kan niet. Er moet proces-verbaal gemaakt worden en het valse biljet wordt in beslag genomen. De gebruiker van het biljet zal ook een verklaring moeten afleggen en kan vervolging tegemoet zien. Dat hij het geld zomaar ruilt geeft al genoeg te denken.

  reageer
 • Piet

   

  Misschien heeft hij het ook van iemand anders gekregen als wisselgeld. En als je het dan ergens anders kunt uitgeven lijd je geen verlies. Ik kan me voorstellen dat iemand zoiets doet.

 • Willem dronten

   

  En politie doet niks?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert