Politiek bekijkt verkeerssituaties op Evenaar

ALMERE • Ma 9 januari 2017 | 8:14 • Maandag 9 januari 2017 | 8:14
Almeerse politici bekijken maandagavond gevaarlijke verkeerssituaties op de Evenaar in Almere Buiten. 

De Evenaar heeft al een aantal keer op de politieke agenda gestaan omdat de doorgaande weg als gevaarlijk wordt ervaren. Volgens Maike Muller van de SP is de weg niet aangelegd als doorgaande weg, maar wordt deze wel zo gebruikt. De SP kaart verder aan dat de situatie voor fietsers onduidelijk is. Bijna overal hebben fietsers voorrang op auto's op de Evenaar, behalve bij de Atlasdreef/Koppeldreef. 

De wandeling begint om 17.30 uur. Buurtbewoners zijn welkom om mee te lopen. Op 25 januari is er een bewonersavond over de Evenaar. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (15)

 • Johnny

    Ma 9 januari 2017 Maandag 9 januari 2017

  1. doe alle drempels weg 2. verbeter die dramatisch slechte schakel van de stoplichten aan de busbanen. Geen file meer, geen oponthouding en dus gaten zat om overtesteken voor fietsers en voetgangers. Wie niet in staat is èèn baan over te steken is niet geschikt om in een grote stad te leven.

  reageer
 • Willie Kellerman

    Ma 9 januari 2017 Maandag 9 januari 2017

  Vanavond hebben wij samen met de Wethouder Frits Huis SP/CDA/CU /PVV/Leefbaar Almere/FNV/Verkeer deskundige en bewoners over de Evenaar gelopen en daar alle knelpunten laten zien...maar ook het drukke verkeer aan de Atlasdreef/Evenaar. Ook de belichting is niet optimaal op de Evenaar.Vanavond te zien bij omroep Flevoland.

  reageer
 • G

    Ma 9 januari 2017 Maandag 9 januari 2017

  Maar het punt blijft dat fietsers geen voorrang hebben op de evenaar, voorrang verlenen is heel iets anders

  reageer
 • Swiebertje

    Ma 9 januari 2017 Maandag 9 januari 2017

  Als ik als fietser wordt voorgelaten, verwacht ik helemaal niet dat ik de volgende keer ook zomaar door kan rijden - ik ben niet levensmoe en ook niet simpel. En dat zal voor de meerderheid van de fietsers gelden. Niets mis mee als een automobilist fietsers voor laat gaan of even wat langzamer gaat rijden, zeker bij een onophoudelijke stroom auto's - mensen denken de volgende keer ook nog wel na. Tegen een fietser aanrijden omdat jij voorrang had en 'de regels' volgt is overigens ook tegen de regels...

  reageer
 • August

    Ma 9 januari 2017 Maandag 9 januari 2017

  Als het spits is op de evenaar dus veel auto's achter elkaar en als het slecht weer is dan geef ik als automobilist fietsers voorrang, onder andere omstandigheden niet. Die beweegbare drempels kunnen inderdaad verwarrend zijn, met mijn ene auto kan ik daar met 60 overheen en mijn andere moet ik toch echt op de rem. Motorrijders worden helemaal gelanceerd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Steven Stedenwijker

    Ma 9 januari 2017 Maandag 9 januari 2017

  Dat is overal zo. Daarom worden tegenwoordig zoveel kinderen zelfs tot hun 18e gehaald en gebracht door ouders. Kijk die parade van auto's iedere dag bij de lagere en middelbare scholen. Met de auto is veel veiliger denken de ouders. Straks is men volwassen en kan men niet eens zelf over straat.

  reageer
 • Ingrid Schoumans

    Ma 9 januari 2017 Maandag 9 januari 2017

  Ik woon in een appartement aan de Evenaar naast het gezondheidscenturm Prisma.Er komt hier dagelijks wel een ambulance met loeiende sirenes en het Evenaar probleem is als er een ambulance politie of brandweer ( dit is dagelijks ) met loeiende sirenes over de Evenaar rijd de automobilist geen kant op kan.Een tijdje geleden deed de bus het niet meer Evenaar is dan gewoon afgesloten.Wij pleiten al jaren voor een vrije busbaan als bewoners maar politiek zegt gewoon is niet druk op de Evenaar. Weten ze wel wat er allemaal gebouwd is in de loop der jaren? In 2005 kwamen wij hier wonen kon je nog lekker op je balkon zitten nu adem je alleen maar uitlaatgassen in!

  reageer
 • Suzanne

    Ma 9 januari 2017 Maandag 9 januari 2017

  Het is helemaal niet waar dat fietsers voorrang hebben op de evenaar. Integendeel zelfs. En dat vind ik nou net het meest sterke punt. Verander dit en dan wordt het naar mijn idee een chaos en onveiliger. Nu hebben ze geen voorrang en dan zijn er natuurlijk altijd een paar die het wel nemen maar dit zijn er maar een paar en daar kan de automobilist best op anticiperen. Wat er wel gebeurt is dat er van die automobilisten zijn die voorrang GAAN verlenen. Terwijl dat er dus niet is. Hartstikke leuk alleen verwachten de fietsers dat dan de volgende keer ook. En als je je dan wel aan de regels houdt dan....

  reageer
 • JM

    Ma 9 januari 2017 Maandag 9 januari 2017

  Wat ook een niet helemaal lekker loopt is de afslag naar de scholen (Kristal, Dukdalf) die veelste kort na de rondtonde en kruispunt (Domino's/Tang) ligt. Dat is in de ochtend gewoon een drama.

  reageer
 • Een fietser

    Ma 9 januari 2017 Maandag 9 januari 2017

  Oké als jij iedere dag naar school moet fietsen en je hebt een kans dat je aangereden wordt. Snap je de zorgen van de ouders niet.

  reageer
 • mam

    Ma 9 januari 2017 Maandag 9 januari 2017

  Het verkeer op de evenaar heeft te maken met beweegbare drempels, de ene automobilist gaat er stapvoets overheen, de andere automobilist gaat er met een normale snelheid overheen. Overstekend of invoegend verkeer maakt hierdoor inschattingsfouten. Het verkeer wat uit de zijstraten komt heeft helemaal geen snelheidsbeperkende maatregelen en kunnen zo door rijden. Draai dit eens om. Het verkeer uit de zijstraten door middel van een drempel de snelheid er uit laten halen.

  reageer
 • Kees

    Ma 9 januari 2017 Maandag 9 januari 2017

  Allerlei veronderstellingen die je niet waar kunt maken. Waar baseer je de gedachte op dat de verkeerdeskundigeb in Almere hier niet betrokken zouden zijn en waarom denk je dat dit bedacht is door politici. Beiden zijn onwaarschijnlijk.

  reageer
 • Jan R. Bakker

    Ma 9 januari 2017 Maandag 9 januari 2017

  Vrije busbaan + fietstunneltjes zijn hier doelbewust wegbezuinigd en zie hier het resultaat.

  reageer
 • Swiebertje

    Ma 9 januari 2017 Maandag 9 januari 2017

  Ik houd me wel degelijk aan de verkeersregels, ook op de fiets. Makkelijk hè, ongefundeerde algemeenheden verkondigen? Hoef je niet zo na te denken over het complexe karakter van veel zaken. In het verkeer maken zowel fietsers als automobilisten als voetgangers inschattingsfouten; niemand zit op een ongeluk te wachten. Dat in goede banen leiden is de opgave. En die incidentele "verkeershufter", tja, daar zal je mee moeten leren leven.

  reageer
 • Bromsnor

    Ma 9 januari 2017 Maandag 9 januari 2017

  Wereldvreemd. Het ding is zo door de politiek bedacht en nu zou de politiek er wat aan willen doen. Misschien moeten ze het aan een verkeerskundige laten. Overigens, fietsers houden zich aan geen enkele verkeersregel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert