Ondernemers Haven: eerst zien, dan geloven

ALMERE • Di 31 januari 2017 | 17:08 • Dinsdag 31 januari 2017 | 17:08
Eerst zien, dan geloven. Zo reageren ondernemers in Almere Haven op de grote investeringsplannen van de gemeente. Die wil de komende jaren 10 miljoen euro voor het gebied uittrekken. Daarvan kan onder andere een kleinschalig hotel, wandelboulevard, camping, en 200 woningen worden gebouwd.

Hard nodig
Zo'n impuls kan het oudste stadsdeel van Almere goed gebruiken zegt Ruud Tabois van restaurant El Mundo. “Je ziet dat het een beetje verpaupert. Alles gaat nu naar het centrum. Het bloedt een beetje dood hier in Almere Haven. Als het zo doorgaat, zullen meerdere horeca-ondernemers hun deuren moeten sluiten.” Een steuntje in de rug van de gemeente ziet hij dan ook graag gebeuren.

Wantrouwen
Dat zegt ook Robin Zweers van café ‘t Lievertje. Hij heeft er nog wel een hard hoofd in dat het ook daadwerkelijk zover komt. “Heel veel dingen zijn er dit jaar niet geweest, omdat daar geen geld voor was. Zoals bijvoorbeeld kerstversiering. En nu hebben ze ineens 10 miljoen te spenderen? Ik moet het eerst zien.”

Centrum
De investeringsplannen van de gemeente richten zich voornamelijk op het kustgebied. “Als ze daar gaan beginnen dan hoop ik dat ze de rest ook meenemen. Want er zijn meer plekken die een opknapbeurt nodig hebben. Het is zeer ambitieus dit plan, maar of het er ooit komt, daar heb ik zo mijn twijfels bij”, zegt Joost Smit van ‘t Amsterdammertje. Hij zit met zijn drogisterij in het centrum van Almere Haven. 

Floriade
Als het voorstel voor de 10 miljoen euro door de gemeenteraad komt, moeten de plannen in 2022 klaar zijn. Dat is het jaar waarin in Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade wordt gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel