Ruimte nodig voor meer dan 300 arbeidsmigranten

ZEEWOLDE • Di 7 februari 2017 | 17:20 • Dinsdag 7 februari 2017 | 17:20
In Zeewolde is ruimte nodig voor meer dan 300 extra arbeidsmigranten. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van Zeewolde Liberaal.

Die partij wil weten of het klopt dat arbeidsmigranten worden opgevangen op recreatieparken in Zeewolde terwijl dat niet mag. De gemeente erkent dat op Buitenplaats Horsterwold zo'n 130 arbeidsmigranten wonen. Dat is officieel niet toegestaan.

Alle 600 plekken in het Polenhotel aan de Bosruiterweg, dat voor arbeidsmigranten bedoeld is, zijn momenteel bezet. De gemeente is in gesprek met de eigenaren van Buitenplaats Horsterwold om te kijken of er mogelijkheden zijn om de huisvesting van arbeidsmigranten op een legale manier vorm te geven. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (12)

 • Johan

    Do 9 februari 2017 Donderdag 9 februari 2017

  Hoeveel van deze migranten werken er dan daadwerkelijk in Zeewolde? Antwoordt 250 tot 300, waarom moet de rest die in omliggende gemeentes werkzaam zijn dan gevestigd worden in Zeewolde?

  reageer
 • Wijnschenk

    Di 7 februari 2017 Dinsdag 7 februari 2017

  Raar Kan dit werk niet gedaan worden door statushouderscdievnu legaal in een woning zitten met een uitkering??

  reageer
 • Rick3893

    Di 7 februari 2017 Dinsdag 7 februari 2017

  Gaat dit over het werk door arbeidsmigranten of over oneigenlijk gebruik van woonruimt of de corrupte gedachtegang van gemeente besturen

 • Ronald

    Di 7 februari 2017 Dinsdag 7 februari 2017

  Huis eigenaren worden dmv een dwangsom structureel weggepest zodat de huis via een slinkse verhuurder aan polen wordt door verhuurd. De burgermeester verantwoordelijke ambtenaren en raadsleden staan dit allemaal toe. Ik hoop dat Leefbaar Zeewolde nu ook zijn verantwoordelijkheid neemt en deze vorm van permanente bewoning tegen gaat.

  reageer
 • Inwoner van Zeewolde en werkzaam bij 1 van de genoemde bedrijven

    Ma 6 februari 2017 Maandag 6 februari 2017

  Waarom nog meer arbeidsmigranten? Omdat er blijkbaar weinig Nederlanders zijn die bereid zijn om te werken. Die krijgen gewoon teveel en te makkelijk geld van de overheid waardoor gaan werken onaantrekkelijk wordt. Veel mensen hebben een schop onder hun rest nodig!!

  reageer
 • Jan

    Ma 6 februari 2017 Maandag 6 februari 2017

  Nog meer mensen uitbuiten terwijl Nederlanders die werken willen thuis zitten.

  reageer
 • Thomas

    Di 7 februari 2017 Dinsdag 7 februari 2017

  Als je de gemiddelde bijstandstrekker de baan aanbied die een Oost-Europeaan uitvoert, dan halen ze hun neus ervoor op.

 • Maaike

    Di 7 februari 2017 Dinsdag 7 februari 2017

  Niet voor het geld dat de arbeidsmigranten ervoor krijgen. Nederlanders hebben namelijk hogere vaste lasten.

 • laat alle reacties zien
 • Faerie

    Ma 6 februari 2017 Maandag 6 februari 2017

  Volgens mij staat er bij het COA in Almere flink wat leeg. Er kan vast wel vervoer heen en weer geregeld worden. Maar ik ben het met de mensen eens die zeggen dat er toch wat beter gekeken moet worden of deze arbeidsmigranten nou wel nodig zijn en of niet beter huidige inwoners van ons land aan een baan geholpen kunnen worden. Het is wenselijker om mensen te werk te hebben in Nederland die ook daadwerkelijk een bestaan in Nederland willen opbouwen. Niet mensen die geen enkel belang hebben bij integratie en meedoen.

  reageer
 • Kaja

    Ma 6 februari 2017 Maandag 6 februari 2017

  Zeewolde "het Wassenaar van de Polder" De gemeente moet zich diep schamen om aan dit soort praktijken mee te willen werken. Dit riekt naar witten boorden........ Ik ben een voorstander van gelijke rechten en plichten. Gemeente Zeewolde wordt 1 grote opvangcentrum. Er is maar 1 persoon die dit gaat voelen in zijn loon zakje, en dat is onze 10 jaar zittende burger(vader). Jammer dat ook in Zeewolde geld, ieder voor zich en god voor ons alle.

  reageer
 • Frederik

    Ma 6 februari 2017 Maandag 6 februari 2017

  Iedereen is voor de wet gelijk (artikel 1 van de Grondwet). In Zeewolde dus niet want hier wil de gemeente blijkens dit bericht Polen legaal huisvesten op Buitenplaats Horsterwold terwijl de eigenaren van de recreatiehuizen er alleen maar mogen recreëren. Er wordt streng gecontroleerd op permanente bewoning (kosten € 200.000 pr jaar). De gemeente meet dus met twee maten, in strijd met de Grondwet.

  reageer
 • dorpeling

    Ma 6 februari 2017 Maandag 6 februari 2017

  Fijn dat deze gemeente weliswaar onder dwang na vele jaren ontkennen eindelijk toegeeft, dat het feitelijk zelf onwettig bezig is. De ene illegaliteit (permanente bewoning) bestrijden en de andere illegaliteit (arbeidsmigranten) gedogen nota bene op hetzelfde park. Overheden dienen integer en behoorlijk bestuur te voeren en iedere schijn van belangenverstrengeling te vermijden. Het wordt de hoogste tijd, dat de provincie er op dit gemeentehuis eens flink met de bezem doorheen gaat.

  reageer
 • Inwoner van Zeewolde

    Ma 6 februari 2017 Maandag 6 februari 2017

  Zorg eerst eens voor de werklozen zodat die kosten eens omlaag gaan. Zeewolde heeft een van de hoogste aantal werklozen in een straal van 30km. Alleen Baarn Almere en Lelystad heeft een hoger percentage. Op trekkersveld is meer dan de helft Pools kenteken wat je daar rond ziet rijden.naar bedrijven als Bakker, Koops, Moortele en morsinkhof En dan rijden er al veel Polen met een Nederlands kenteken .

  reageer
 • Gekke Henkie

    Ma 13 februari 2017 Maandag 13 februari 2017

  Zo simpel is dat! Er zijn slechts een paar ondernemers oa de hier genoemde die schatrijk worden van deze Polen uitbuiting! En oa LiberaalZeewolde zet zich daarvoor in! En de belastingbetalende inwoners van Zeewolde zitten na het Mega AZC Zeewolde ook met honderden Polen opgescheept!

 • ach so

    Ma 6 februari 2017 Maandag 6 februari 2017

  waarom nog meer arbeidsmigranten? Zet alle werkelozen en Asielzoekers aan de arbeid dan slaat men 2 vliegen in 1 klap. En ja overal en nergens wonen Polen, in parken, in woonwijken, in het polenhotel etc. En veelal illegaal.

  reageer
 • Rick3893

    Ma 6 februari 2017 Maandag 6 februari 2017

  Ze zijn helemaal niet ingespek met de VVE en in het polenhotel zitten er over de 800. 25 % meer dan de afgesproken 600 in het bestemmingsplan. Verder willen ze de arbeidsmigranten toestemming geven om te wonen en mogen de eigenaren minder gebruik maken van hun eigendom dan waar het ooit voor gekocht. Wie wil er dan nog huren of vakantie vieren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert