Leegstand van kantoren toegenomen

ALMERE
In Almere zijn vorig jaar flink minder kantoren in gebruik genomen dan het jaar ervoor. Waar in 2015 nog 10.000 vierkante meter kantoren in gebruik werden genomen, waren dat vorig jaar 6.000 vierkante meter. Dat blijkt uit cijfers van internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield, het vroegere DTZ Zadelhoff. 

Volgens de vastgoedadviseur nam zowel de hoeveelheid aangeboden kantoorruimte als de leegstand in Almere verder toe, in tegenstelling tot het landelijke beeld. Bijna eenderde van de kantoren in Almere staat leeg, waarmee de stad in de top-drie komt van plaatsen met veel leegstand.

Op het gebied van bedrijfsruimte ging het beter. Daar steeg het aantal in gebruik genomen vierkante meters van 14.000 in 2015 naar ruim 26.000 vorig jaar. 

reacties (2)

 • Hannes

   

  Dan zal de gemeenteraad een strategische beslissing moeten nemen om de continuïteit van Almere een juiste stuctuur te geven!!".. Nogmaals; wat zou het dan een waardige beslissing zijn als de Floriade/woonwijk op de zo niet geschikte locatie; voor alle omwonende en vaarrecreanten rond het Weerwater, niet zou doorgaan!!..Dan zou men de jaren voor 2022 en daarna veel ellende bespaart kunnen blijven!!"..Waar blijft de gevoelswaarde van de gemeenteraad, die wel of niet rond het Weerwater wonen." En dat ze werkelijk beseffen hoeveel miljoenen, ze nog met dit "onzekere" scenario project zeker over de balk zullen gooien!!" .Waar men duidelijk andere scenari's in bescherming zou/hadden moeten nemen!!" ("Nogmaals; de expansie en strategie van de nieuwe technologieën gaan zo snel dat men met de Floriade voor een halfjaar achter de feiten aan zal blijven lopen!"))

  reageer
 • Jan

   

  Ja en dan gaat de PvdA weer extra kantoren bouwen langs de A6 op het floriadeterrein als de floriade geweest is. Ze moeten in almere gewoon een bouwstop op kantoren instellen. Eerst saneren en renoveren dan pas nieuwbouw. Waar zit het verstand bij de mensen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert