Ruim half miljoen voor duurzame luchthaven

LELYSTAD
De provincie Flevoland trekt 550.000 euro uit voor initiatieven die bijdragen aan de duurzaamheid van luchthaven Lelystad. Provinciale Staten zijn daarmee woensdagavond akkoord gegaan. Volgens de provincie hebben verschillende ondernemers ideeën die bijdragen aan een duurzame luchthaven en kunnen zij ondersteuning gebruiken.

Het geld was eigenlijk bedoeld voor baanverlenging en de luchtverkeersleiding, maar het afgelopen jaar is duidelijk geworden dat de provincie daar niet aan mee hoeft te betalen. 

De 550.000 euro zijn Zuiderzeelijngelden, geld dat Flevoland van het Rijk heeft gekregen als compensatie voor het niet aanleggen van de Zuiderzeespoorlijn. 

reacties (11)

 • Stephan

   

  Wat te denken van het hergebruik van asfalt van de A6 voor de aanleg van de landingsbanen, louter en alleen LED-verlichting op het hele terrein, zonnecollectoren op alle daken, elektrische bussen van en naar de luchthaven. Allemaal initiatieven die duurzaam zijn. En zij die tegen de luchthaven zijn, zijn zeker nog nooit met het vliegtuig op vakantie gegaan. En u neemt ook dit jaar uiteraard niet het vliegtuig vanaf Schiphol naar uw vakantiebestemming? Zolang er nog geen chartervluchten vanaf Lelystad mogelijk zijn neemt u uiteraard de trein naar Schiphol ipv de eigen auto? Tuurlijk.

  reageer
 • Willem

   

  Het geld was eigenlijk bedoeld voor baanverlenging en luchtverkeersleiding Maar nu hoeft de Provincie daar bij nader inzien niet aan bij te dragen!!! Hallo natuurlijk niet , dit zijn kosten voor Schiphol en niet voor de belasting betaler. Maar als ik dit lees denk ik dat de Provincie zich voor allerlei karretjes laat spannen

  reageer
 • Frits1

   

  U hebt helemaal gelijk! De provincie laat/liet zich voor een kar spannen en nu zetten ze het paard achter de wagen....

 • johan10

   

  Misschien een mooie bijdrage voor het duurzaam parkeren in Lelystad??

  reageer
 • parkeer

   

  De parkeerplaatsen in Lelystad zullen wel vol komen als de luchthaven eenmaal open is, want parkeren in de bebouwd kom van Lelystad en dan met bus of taxi het laatste stukje zal vast goedkoper zijn dan wat parkeren op Lelystad Airport gaat kosten. Schiphol verdient nu ook niets aan de vliegtuigen maar wel aan alle zaken daar omheen, zoals het parkeren.

 • Frits1

   

  Het is een schande dat geld dat bedoeld was voor een meer algemeen doel (OV) nu gebruikt gaat worden onder het mom van "duurzaam" voor het minst duurzame en milieuvervuilende project van deze eeuw!

  reageer
 • Alexander des Burgus

   

  Ja, dit is inderdaad absurd. De Groningers hebben zeker nog wat tegoed van de overheid in de vorm van een Zuiderzeelijn na de jarenlange onderdrukking door de NAM. Nu wordt dit vast uitgegeven aan zonnepanelen die binnen 3 jaar zijn gesneuveld door een hagelbuitje, in plaats van bakstenen een houten gebouw dat binnen 20 jaar rot is en nog drie miniboompjes zeker? Misschien komt er een stuk asfalt met bitumen gemaakt uit hars. Of de landingsbaan krijgt een aansluiting op de stadsverwarming, zodat er geen sneeuwploegen in de winter nodig zijn! De uitbreiding van Lelystad Airport is toch al vergeven van de corruptie, dus dan kan dit er vast ook nog wel bij.

 • jan

   

  Dat geld kun je ook aan mij geven ben je het ook kwijt maar word ik er beter van nu word niemand er beter van in de bodem loze put

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Aan de grond

   

  Duurzaamste oplossing is om de vliegtuigen aan de grond te houden, want vliegen is per definitie nooooooooit duurzaam. Dus hier wordt slechts belastinggeld over de balk gesmeten om het imago van de luchthaven op te poetsen.

  reageer
 • Willem

   

  Meest duurzame oplossing heb ik , geen luchthaven in ons mooie rustige schone Flevoland, als ik nu dat half miljoen krijg zal ik dat geven aan gratis openbaar vervoer52

  reageer
 • frits

   

  Voor een half miljoen regel je geen gratis openbaar vervoer. Reizigers betalen in Flevoland vele miljoenen per haar aan bus en trein.

 • SJP

   

  Een duurzame luchthaven ?... Onder duurzaam versta ik iets wat zo milieuvriendelijk als mogelijk geproduceerd wordt. Straks gaan ze er nog een ekologischë "groen" label aan hangen ! Het moet niet gekker worden.

  reageer
 • Dirk2

   

  Overal springen de spreekwordelijke "groene" kikkers uit de hoed... Resultaat is nog zelden echt aangetoond. Is duurzaamheid als containerbegrip nu ook een subsidiecontainer aan het worden? Het lijkt er sterk op! Duurzaamheid als nieuwe graaicultuur? Zie dit geld liever besteed aan ouderenzorg of onderwijs. (Al is dat niet zo hip!)

  reageer
 • hendrik

   

  Een luchthaven is per definitie niet duurzaam, dus dit is geld dat besteed wordt aan een marketingleus, gebakken lucht-haven.

  reageer
 • Kees

   

  Weer een half miljoen door het putje....

  reageer
 • Den

   

  Mag ik concluderen dat het stimuleren van goede initiatieven u standaard bestempeld als geld " door het putje?" Ligt dat eraan omdat het woord duurzaam erin voorkomt of omdat u persoonlijk niet direct het geld terug ziet? Sparen is op dit moment een stuk duurder.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert