Opnieuw kans op gladde wegen

FLEVOLAND
De komende zondagavond en -nacht kan het door opvriezing van natte weggedeelten plaatselijk verraderlijk glad worden. Daarvoor waarschuwen wegbeheerders en meteorologen.

Overdag dooide het waardoor de sneeuw die zaterdag op veel plaatsen is gevallen is gaan smelten. Dat smeltwater vriest nu weer op en kan een dun ijslaagje op de weg vormen. 

Vooral op- en afritten van snelwegen, wegen onder viaducten en lokale wegen zijn gevoelig voor opvriezend smeltwater. Ook stoepen met sneeuwresten kunnen spekglad worden. 

reacties (2)

 • theo

   

  Nou strooien dan!!

  reageer
 • Leny

   

  Als iedereen zich aan de snelheid houd. En niet gaat bumper kleven. Moeten er geen ongelukken gebeuren. Afgelopen zaterdag ook. Ik zag ze uitglijden. Er werd 50/70 geadviseerd. Nog moeten ze er langs met 100/130 Eigen schuld dan toch. Kan je waarschuwen wat je wilt.

  reageer
 • Dick

   

  Nou, da's bij gladheid DE garantie dat het misgaat Leny, "je aan de snelheid houden". En ik ben afgelopen zaterdag ook de weg op geweest, ik kan je vertellen, grip zat. Maar ja, ons knieperige Hollanders weigeren om, als ze het zelf moeten betalen, winterschoeisel op de auto te monteren. Ja en met de huidige zomerbanden heb je in de sneeuw helemaal NIETS te vertellen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert