Extra dag lawaai op Almeerderstrand

ALMERE
Op het Almeerderstrand staan dit jaar niet drie maar vier festivals die een hoop lawaai mogen maken. Dat laat de gemeente weten. Het gaat om ZAND, het Free Festival, Megabase en Hardshock.

Volgens de regels zijn vier evenementen eigenlijk helemaal niet toegestaan. De gemeente moet dan ook een truc uithalen om dit alsnog voor elkaar te krijgen. Megabase en Hardshock worden georganiseerd door één en hetzelfde bedrijf, en zullen nu daags na elkaar plaatsvinden. Daardoor worden ze aangemerkt als één evenement dat twee dagen duurt. 

Het alternatief, één van de festivals afwijzen, noemt de gemeente onwenselijk. Er wordt gevreesd voor zowel juridische stappen als imagoschade. 

Met ZAND en het Free Festival is in het verleden afgesproken dat zij tot en met 2017 op het Almeerderstrand terechtkunnen. Hoeveel luide evenementen vanaf 2018 op het strand mogen plaatsvinden, moet de gemeenteraad binnenkort gaan bepalen.

reacties (10)

 • JD

   

  Dan ga ik voortaan creatief om met de snelheidslimiet als we met zijn 3en in de auto zitten is dat 3x 50 per uur! De overheid moet transparant en betrouwbaar zijn!

  reageer
 • Kees

   

  Manman wat een mop weer. Vooringenomen journalistiek.

  reageer
 • Jenh

   

  Er staat nergens in de informatie van de gemeente dat er sprake zal zijn van een hoop lawaai. Er zal toch gewoon een vergunning worden afgegeven met maximum geluidsnormen en eindtijden tot wanneer de muziek mag klinken.

  reageer
 • Dinie

   

  Ja, hoor. En daar houdt men zich áltijd aan, maar niet heus. En handhaving? Ho maar! En de gemeente is in de weekenden niet bereikbaar. Er is hier op deze omroep al zo vaak geklaagd over de vele festivals met veel te harde geluidsoverlast, waaruit blijkt dat de gemeente er nooit iets aan doet en men de klagers - ondanks de overtredingen - maar zeurpieten vinden. Mijn zus woont in het centrum en daar is het een en al bal in de zomer.

 • argedla

   

  ja hoor ga dit ook masr weer uithollen in de toekomst, straks wordt het imago van slaapstad behoorlijk bevestigt, geen ruk te dien in almere, als de wiedeWEERWIND zorgen voor spektakel, feesten, evenementen ed voordat het wordt: Almere heeft 't ......... nooit (gehad)......

  reageer
 • Stephan

   

  Nu de woningen in Poort letterlijk tot aan het strand reiken (project Duin), is het een kwestie van tijd en er wordt geen enkel muziekfestival meer op het strand georganiseerd. Aan een nieuwe locatie wordt al gewerkt: het nieuwe Zilverstrand. Ik heb ooit gelezen dat dit strand geschikt gemaakt zal worden voor festivals.

  reageer
 • Dinie

   

  Dat is nog maar de vraag, hoor. De gemeente houdt geen rekening met bewoners. "Die mensen zijn er zelf gaan wonen", zeggen ze dan gewoon, en de gemeente gaat rustig de hele zomer volplannen als dat inkomsten oplevert. Het zilverstrand is ook dichtbij, qua geluid door de open lucht zal het niet veel uitmaken.

 • laat alle reacties zien
 • Leny

   

  Geen probleem toch. Ik vind het altijd heel gezellig klinken. Woon er dicht bij. Niet zeuren. Er gebeurd ook nooit wat. Lekker laten gaan.

  reageer
 • Dinie

   

  Over wat iemand gezellig vindt, valt best wel te twisten. Maar niet waarom anderen noodgedwongen moeten "meegenieten" en dreunende herrie de huizen binnen dringt. Er zijn mensen die thuis werken, of op onregelmatige tijden slapen vanwege ploegendienst (ik ken ze!). Dus waarom het volume niet op normaal en beschaafd niveau, dus alleen voor bezoekers van de festivals? Niks mis mee, zij kiezen er voor en niet de omwonenden.

 • Dinie

   

  In trucs toepassen is deze gemeente heel goed. Maar respect voor de omwonenden? Ho maar! Maar men denkt het imago te kunnen oppoetsen met festivals die je over heel Almere kunt horen. Zoals Hendrik al zegt: volumeknop een stuk lager, alleen de festivalgasten hoeven het toch te horen? Meer niet! De muziek moet steeds harder omdat jongeren steeds dover worden door de te harde muziek. Een waarheid als een koe!

  reageer
 • Hendrik

   

  Gewoon de volume knop niet op 10 maar op 7 zetten, dat scheelt al een heleboel. En tonen beneden de 75 Hz verbieden. Kan je op korte afstand van de muziek genieten en verderop heb je er weinig last van. Elke audiofiel weet dat. Maar tegenwoordig moet het vooral hard zijn. Dan valt de slechte kwaliteit van de muziek niet meer op.

  reageer
 • Boels

   

  Laagfrequent geluid heeft over water een grote reikwijdte. Daar wordt geen toezicht op gehouden omdat de handhavers nodig bijscholing behoeven.

 • Patries

   

  Geen probleem joh. Ik vind het altijd wel gezellig klinken.

  reageer
 • Erik

   

  Goede zaak vanuit Almere, uiteindelijk wordt hier een groter doel mee bereikt dan voor een paar klagers een festival niet laten plaatsvinden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert