Lichte stijging discriminatie homo's en lesbiennes

FLEVOLAND
Het aantal meldingen van discriminatie van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders is de afgelopen jaren licht gestegen in Flevoland. Dit blijkt uit onderzoek van Marloes Huijsen van het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland. Zij deed onderzoek over de periode 2011 tot en met 2015 en vond 146 meldingen van discriminatie.

In strijd met landelijke trend
Landelijk is de trend dat er juist minder meldingen van discriminatie binnenkomen. De reden van de toename in Flevoland is niet duidelijk. De meeste meldingen komen uit Almere en Lelystad.

Discriminatie vooral in de directe omgeving
Slachtoffers worden vooral in hun directe omgeving geconfronteerd met discriminatie. Het meest is dat in de eigen wijk of op het werk. Ook mensen met een publieke functie krijgen vaak discriminerende scheldwoorden te horen.

'Meer aandacht nodig voor aanpak discriminatie'
Marloes Huijsen pleit voor meer aandacht als het gaat om het melden van incidenten. Scholen zouden meer moeten doen tegen discriminatie van homo's en lesbiennes. Zo kan er bijvoorbeeld meer gepraat worden over het gebruik van 'homo' als scheldwoord. Dit wordt nu vaak als een soort stopwoord gebruikt door scholieren, zegt Huijsen.
Ook zouden er meer trainingen moeten komen voor professionals, zodat die discriminatie eerder herkennen. Verder moeten verschillende organisaties hun expertise gaan delen.

reacties (1)

  • Hans K

     

    Lichte stijging? Is dit ook te zien in de statistieken of er meer bijgekomen zijn?

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert