Nieuwe windmolencoöperatie opgericht

ZEEWOLDE
In Zeewolde wordt dinsdagavond een nieuwe burgerwindcoöperatie opgericht. Die heet 'De Nieuwe Molenaars'.

Leden kopen oude windmolens op die op termijn worden opgeruimd. Met het rendement van de oude molen investeren de leden in het nieuwe windmolenpark Zeewolde, met hogere molens. Het verwachte rendement daarvan is vijf procent.

De coöperatie richt zich op inwoners van Zeewolde en Almere. Het is ook Zuidelijk Flevoland waarin nieuwe investeringen plaatsvinden. Desondanks zijn ook belangstellenden van buiten Zeewolde dinsdagavond welkom op de oprichtingsvergadering in de Open Haven vanaf 20.00 uur.  

reacties (6)

 • De slimme boerin

   

  ik lees op de site van de windvereniging het volgende:de coöperatie heeft een bestaande windturbine in het ontwikkelgebied gekocht, is via die molen lid van de Wind- en Ontwikkelvereniging geworden en heeft nu ook een aandeel in het windpark via de B.V. Mijn conclusie: ik investeer niet in een constructie die ik niet begrijp.

  reageer
 • Boeren uit het gebied

   

  Mee eens oplichterij stelletje narcisten niks in overleg doen en alles door drukken . Het bestuur moet zich schamen, de bestuursleden wonen niet inhebt gebied of ze gaan weg verschrikkelijk is dit

  reageer
 • Boer in het gebied die tegen opschaling is

   

  Oproep: Komt allen niet!!! Boycot deze grote oplichterij, het is 1 grote zeepbel, ik behoed u voor het geen wat er niet is. Allemaal mooie verhalen, alles is gelogen en bedrogen. Er al zoveel ruzie gemaakt over dit onderwerp in het gebied, we moeten dit niet willen , Stop deze belachelijke waanzin.

  reageer
 • RIJP medewerker

   

  Vreemd want volgens de eigenaren van de oude molens leveren die te weinig op om de instanthouding te betalen. Bedoeling is ook dat de oude molens verwijderd worden wanneer ze op zijn of een (buitenlandse) koper is. Er zal wel een addertje onder het gras zitten waarbij de gemeenschap getracht zal worden een poot uit te draaien.

  reageer
 • Ger

   

  Boeren bedrog, alleen voor idealisten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bewoner

   

  Goed gepland in de vakantie ben je zo al wat ballast kwijt

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert