Winkeliers Waagpassage in onzekerheid over toekomst

LELYSTAD
Verschillende ondernemers in de Waagpassage in Lelystad verkeren in onzekerheid over de toekomst van hun winkel. Dinsdag werd bekend dat het huurcontract van Stichting 't LAPP plotseling is opgezegd. Het artistieke platform kreeg te horen dat het winkelpand verkocht is aan een andere vastgoedbeheerder. 

Niets gehoord
Andere winkeliers vragen zich nu hardop af welke gevolgen dat voor hen heeft. Dit omdat hun panden in hetzelfde gebouw zitten. De ondernemers zeggen dat ze zelf niks gehoord hebben over eventuele veranderingen. Ook het nieuws over het beëindigen van het huurcontract van 't LAPP kwam als een verrassing. In het winkelblok zitten onder meer een stomerij, een toko, een seksshop en een snackbar.

Vertrek
Stichting 't LAPP, die workshops en evenementen in de kunst en cultuur organiseert, moet 20 maart het pand aan de Waagpassage verlaten. Volgens een woordvoerder van het bestuur kwam deze verandering onverwacht. De verhuurder zou in het verleden mondeling hebben toegezegd dat ze voor langere tijd mochten blijven.

reacties (10)

 • Steven Stedenwijk

   

  Eén maand opzegtermijn kan eigenlijk niet. De stichting zal wel geen echt huurcontract hebben maar daar als vulling hebben gezeten. Voor de rest lijkt het niet echt een A-locatie, gezien de huurders.

  reageer
 • pieter

   

  Projectontwikkelaars die zo met ondernemers (mensen) omspringen zouden door gemeenten moeten worden geboycot, je moet de macht van het kapitaal niet altijd hun zin geven, alhoewel dat voor liberalen erg moeilijk is.

  reageer
 • LELY

   

  Slopen en appartementen bpuwen op deze locatie, komt er meer publiek in het centrum, die nu worden verjaagd door de parkeerwachten.Geen stopverbodbord aanwezig sta stil om een passagier uit te laten en krijg een bon gepresenteerd ad. 90 euro. Hoe trekt het centrum meer bezoekers/kopers ?

  reageer
 • Mathis

   

  Platgooien! Dat stukje centrum is net een blindedarm geworden... herlocatie van de winkels die er nog zitten!!!! (Dat bedoel ik positieve zin) Help de winkels!! Daarna platgooien!!

  reageer
 • Lely...

   

  Een man, een man, een woord, een woord... Vroeger kon men hierop vertrouwen... Helaas kan dit niet meer...

  reageer
 • Thomas

   

  Het woord van de 'kunstenaars' bestaat echter uit 'hoi, we dragen niks bij en we betalen nauwelijks huur'. Dat maakt de zaken nogal anders dan een hardwerkende ondernemer die normaal huur betaald.

 • laat alle reacties zien
 • Pk

   

  De ondernemers hebben een huurcontract en kunnen er niet zo maar uit gezet worden. Alleen vanwege 'dringend eigen gebruik'. De nieuwe eigenaar moet na aankoop drie jaar wachten voordat hij kan opzeggen. De ondernemers hebben voorlopig weinig te vrezen.

  reageer
 • frits

   

  Ondernemingen en stichtingen met een antikraakcontract kunnen natuurlijk wel per ommegaande uitgezet worden. Maar dat geldt niet voor langdurige ondernemers als de snackbar. Die hebben een onderhandelingspositie als een projectontwikkelaar iets wil. Het is wel een interessante vraag wat de gemeente hier wil. Herontwikkeling? Heeft de gemeente dan ook iets over voor verhuissubsidies voor de gevestigde ondernemers? Als de gemeente serieus een kleiner winkelrondje overweegt, dan helpt een subsidie richting de marktpartijen.

 • KC

   

  Het wordt steeds gekker in het centrum in Lelystad en het college en raad blijven met hun handen in hun zakken zitten.

  reageer
 • PK

   

  Gemeente gaat hier niet over.

 • frits

   

  Nieuwe vastgoedbeheerder of projectontwikkelaar...in het laatste geval is de sloopkogel in aantocht. Wie wel en niet bericht krijgt, zal wel te maken hebben met opzegtermijnen. Of het is echt een serieuze nieuwe belegger die alleen de huren opzegt onder de marktwaarde.

  reageer
 • Jj

   

  Snap niet dat toko sindjaja daar heen is verhuisd. Heerlijk eten hoor,maar met de prijzen die ze rekenen kunnen ze ook makkelijk een pand op een betere locatie huren.

  reageer
 • Joop

   

  Nog 2 jaar gaat het als nog tegen de vlakte... En wie weet wat er terugkomt waarschijnlijk flatswant een bios word het toch niet

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert