Einde aan kamperen voor zelfbouwkavels

ALMERE
In Almere is het voortaan niet meer nodig om te kamperen om een zelfbouwkavel te krijgen. De gemeente gaat de kavels verloten.

Tot nu toe was het zo dat wie het eerst bij de verkooplocatie kwam, de eerste keus had. Dat leidde er toe dat mensen er soms al weken van tevoren gingen kamperen. Daardoor ontstond volgens de gemeente het beeld dat dagenlang wachten in Almere noodzakelijk is om een eigen droomhuis te bouwen. Ook kwamen veel klachten binnen over de verkoopprocedure.

Vanaf nu kunnen belangstellenden voor de verkoop van kavels een lotingsformulier invullen. Wiens lot als eerste wordt getrokken, mag als eerste een kavel kiezen. De loting gebeurt voor het eerst op 9 maart als kavels in De Laren worden verkocht.   

reacties (5)

 • Rob

   

  Waarom niet gewoon verkopen aan de hoogste bieder?

  reageer
 • Claudia

   

  Hallo, Ook wij hebben een week gekampeerd. En echt,we hadden het niet willen missen. We hebben echt een band daar met elkaar opgebouwd. Hebben ook een groepsapp..en hebben wekelijks,zo soms dagelijks contact met elkaar. En geven elkaar tips en informatie. Ik begrijp dat sommigen wat fel reageren,dat zij beiden werkend zijn.. Ook bij ons groepje was dat natuurlijk zo! Dat mocht je oplossen door iemand anders daar 24/7 aanwezig te laten zijn. En wat betreft loting... Ik vind dat ook niet zo eerlijk..je zou maar net steeds niet getrokken worden..dan heb je nog niets. In het verleden hebben wij ook meerdere malen "geluk" gehad dat we een lot hadden. Maar als je iets heel graag wilt hebben..moet je er iets voor over hebben...toch!?! Dat is mijn mening...

  reageer
 • Marjon

   

  Jaren geleden ging het ook via loting .wel eerlijk maar als je steeds geen kavel loot .en mensen die voor de eerste keer mee doen wel is dat toch ook niet erg eerlijk

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dit principe wil ik bij de Staatsloterij ook toegepast hebben! Ik krijg maar steeds die hoofdprijs niet, en dat vind ik echt niet eerlijk!

 • Jan R. Bakker

   

  Helemaal mee eens, gewoon te koop aanbieden aan de hoogste particuliere bieder, komt er ook nog wat meer geld in het laadje.

 • Brinkman

   

  Dus als je vrienden hebt binnen de gemeente krijg je de mooiste kavel. Lijkt de gemeente Dronten wel.

  reageer
 • Thomas

   

  Goede zaak. Het 'wie het eerst komt' systeem was zware discriminatie van ondernemers en werkenden, die moeten werken en dus geen tijd hebben om weken te kamperen.

  reageer
 • Emma

   

  Mee eens. Een werkend stel heeft geen tijd voor een stuk grond zijn tijd uit te gaan zitten ... Dit is veel normaler.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert