Wethouder koopt geen aandeel in windmolenpark

ZEEWOLDE
Wethouder Gerben Dijksterhuis van Zeewolde koopt géén aandeel in het windmolenpark in Zeewolde. Dat laat de gemeente desgevraagd weten. Dinsdag meldde de wethouder zich aan bij de burgercoöperatie die voor het nieuwe windpark is opgericht.

Die aanmelding geeft het recht een om stukje van een turbine te kopen en mee te praten over het park. Dijksterhuis is dat niet van plan. Hij wil met zijn aanmelding alleen onderstrepen dat hij achter het initiatief staat. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er dan ook geen sprake van belangenverstrengeling.

Die kan ontstaan wanneer één persoon bij dezelfde zaak meerdere belangen heeft. Hierdoor kan de integriteit in het geding komen.  

reacties (4)

 • Zeewoldenaar2

   

  Laten de partijen De Wolff en Raedthuys nu net buitengesloten worden door het bestuur van Windpark Zeewolde. 3x raden wie de zakken probeert te vullen...

  reageer
 • Willem

   

  Lijkt me logisch, als de vergunningen nog door deze wethouder moet worden verleend

  reageer
 • Thomas

   

  Welke belangen zouden zich dan verstrengelen? Het belang als wethouder en het belang van zichzelf in zijn voet schieten door geld te geven aan een investering die alleen maar geld kost, en puur en alleen op subsidie en verspillen van belastinggeld kan blijven draaien. Het zou pas belangenverstrengeling worden als de wethouder actief is bij de windenergiebedrijven als De Wolff en Raedthuys, die tonnen in eigen zak steken en daarmee de enige winnaars zijn in het windenergiedebat dat verder alleen maar verliezers kent.

  reageer
 • Zeewoldenaar

   

  Wat een speurwerk van Omroep Flevoland zeg, petje af!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert