'Bus komt eraan, blijf even staan'

ALMERE
De slogan 'Bus komt eraan, blijf even staan' van scholengemeenschap Het Baken in Almere wordt vanaf dinsdag in de hele stad gebruikt voor een nieuwe campagne.

Team Alert, een organisatie die zich inzet voor verkeersveiligheid, heeft deze slogan uitgekozen na een wedstrijd onder Almeerse scholieren. 

De campagne is nodig omdat veel jongeren denken dat ze altijd groen licht hebben bij de overgang van de busbaan. Dinsdagmiddag lanceert de Almeerse wethouder Frits Huis de campagne officieel. 

reacties (8)

 • Kareltje

   

  "De campagne is nodig omdat veel jongeren denken dat ze altijd groen licht hebben bij de overgang van de busbaan." Dan moeten die jongeren toch wel een hele dikke plaat voor hun harses hebben. Of het onderwijs is naar zo'n laag niveau afgezakt dat jongeren niet weten wat de bedoeling van een rood verkeerslicht is.

  reageer
 • Faerie

   

  Dick, het klopt dan toch wat ik zeg? Beide partijen moeten uitkijken. Die dingen hebben ze op de straat geverfd als een soort signaalfunctie. En Pieter, dat had daar niet gekund, de halte zit daarvoor te dicht op de oversteek, dat is waarschijnlijk ook de reden dat er geen VRI's staan. Maar dat zal Dick misschien wel exact weten. Eens overigens met Dick: nooit slecht gedrag belonen! Dat gebeurt in deze wereld al teveel, kijk hoe veilig en gezellig het is daardoor.

  reageer
 • Dick

   

  Nee Faerie, uitkijken moet je altijd. Jouw bewering dat die blokken dat betekenen, daar doel ik op. Die blokken betekenen helemaal niets. Juist dit soort frivole bedenksels maakt het alleen maar gevaarlijker. Juist omdat beide partijen er rechten aan gaan ontlenen. We hebben niet voor niets een BABW. En een VRI, dat zou een oplossing kunnen zijn, een oversteekplaats kan met VRI's worden beveiligd. Maar ja wat is dan de functie van de VOP? Nul want een verkeersteken gaat boven een verkeersregel.

 • pieter

   

  het busverkeer had ter hoogte van het stadhuisplein ONDER de oversteekplaats moeten rijden, dit is gewoon een waardeloze situatie, die alleen maar agressie en frustratie uitlokt.

  reageer
 • Faerie

   

  Pieter, Syntus gaat weer naar blauw. Eens met Kees, de bus heeft gewoon overal voorrang, punt. Er zijn overal stoplichten bij overgangen. Als je niet weet hoe een stoplicht werkt, neem dan aub gewoon niet deel aan het verkeer. De enige overgang die vreemd is, is die bij het stadhuisplein, de rode blokken. Die betekenen dat beide partijen moeten uitkijken. Meer niet. En misschien is het handig dat ook daar gewoon stoplichten komen, geen gezeur meer met mensen die denken dat een een zebrapad is (ooit een rood/wit geblokte zebra gezien? Ik niet). De grootste ergernis is bij de trein/busstations, waar mensen zonder opletten gewoon kriskras over de busbanen lopen. Daar moeten bussen vaak noodstoppen maken of toeteren. Dus als er ergens een plek is waar mensen bewust gemaakt moeten worden van hun gedrag is het daar wel.

  reageer
 • Dick

   

  Faerie, die blokken hebben geen enkele betekenis. Niets, nada noppes betekenen ze. Dus of een echt zebrapad volgens de beschrijving in de BABW of helemaal niets. Een verkeersregelinstallatie is totaal niet nodig. Maar het begint bij bewustwording. Als je je bewust bent van het potentiële gevaar bij zo'n bus dan wacht je wel. Verder doet art. 185 van de WvW1990 ook niet veel goed aan de noodzaak om voorrang te verlenen. Voetgangers en fietsers gaan er ten onrechte van uit dat ze door dit artikel "voorrang" hebben.

 • Stephan

   

  Ik vrees dat die jongeren die bijvoorbeeld de busbaan oversteken op plaatsen waar dat niet mag zich geen moer aantrekken van dit soort acties. Die hebben vaak lak aan alles.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Precies, en om dat veiliger te maken voor iedereen is besloten dat langzaam/kwetsbaar verkeer beschermd wordt. Auto's en vrachtwagens kunnen daar mee omgaan, dan zal een professional in een bus het vast ook kunnen. Te laat komen is geen issue, dan moet je gewoon, net als een ieder, iets eerder vertrekken.

 • laat alle reacties zien
 • Ed Molenaar

   

  Wellicht beter om alles in centrum gelijk te maken om verwarring te vermijden. Dus: stoplicht en/of zebrapad. Slogan: Fietsers en voetganger gaan altijd voor, de bus rijdt straks vanzelf weer door.

  reageer
 • Kees

   

  Voorrang voor fietsers en voetgangers op de bus? Gelukkig is dat nergens in Almere (Stadhuisplein ook niet, dat is geen zebrapad). Zou wat worden ook, dan komt er geen bus meer op tijd.

 • ron H

   

  is dit humor of ? ik snap hem sowieso niet.

 • pieter

   

  Ik hoop dat de kleurstelling van de Syntusbussen lekker licht wordt, de camouflagekleuren van de huidige bussen is geen pre voor de zichtbaarheid.

  reageer
 • Dirk

   

  en hoeveel geld heeft frits daar weer voor uitgegeven ? hij blijft maar met geld strooien hier

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert