Drie maanden cel voor inrijden op agent

LELYSTAD • Di 28 februari 2017 | 13:24 • Dinsdag 28 februari 2017 | 13:24
Een 20-jarige man uit Lelystad moet drie maanden de jeugdgevangenis in en gaat daarna gedwongen naar een jeugdinrichting. Dat is de straf die de rechtbank hem oplegt voor het met hoge snelheid inrijden op twee politieagenten. Eén agent kon net op tijd opzij springen, de ander werd geraakt. De agent brak daarbij een enkel en vijf vingers.

In maart vorig jaar waren de agenten bezig met een lichtcontrole op het Woonhavenpad. De scooterrijder reed met hoge snelheid op ze af en liet zich niet tegenhouden door een stopteken. Behalve mishandeling heeft de man zich ook schuldig gemaakt aan verboden wapenbezit en belediging. Ook was de scooter waarop hij reed, gestolen.

De man is verminderd toerekeningsvatbaar. Uit rapporten van deskundigen blijkt dat hij zwakbegaafd is en een paranoïde persoonlijkheidsstoornis heeft. Daarom is hij volgens het jeugdstrafrecht berecht. De man had geen strafblad, maar pleegde wel in een korte tijd een groot aantal delicten.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel