Drie maanden cel voor inrijden op agent

LELYSTAD
Een 20-jarige man uit Lelystad moet drie maanden de jeugdgevangenis in en gaat daarna gedwongen naar een jeugdinrichting. Dat is de straf die de rechtbank hem oplegt voor het met hoge snelheid inrijden op twee politieagenten. Eén agent kon net op tijd opzij springen, de ander werd geraakt. De agent brak daarbij een enkel en vijf vingers.

In maart vorig jaar waren de agenten bezig met een lichtcontrole op het Woonhavenpad. De scooterrijder reed met hoge snelheid op ze af en liet zich niet tegenhouden door een stopteken. Behalve mishandeling heeft de man zich ook schuldig gemaakt aan verboden wapenbezit en belediging. Ook was de scooter waarop hij reed, gestolen.

De man is verminderd toerekeningsvatbaar. Uit rapporten van deskundigen blijkt dat hij zwakbegaafd is en een paranoïde persoonlijkheidsstoornis heeft. Daarom is hij volgens het jeugdstrafrecht berecht. De man had geen strafblad, maar pleegde wel in een korte tijd een groot aantal delicten.

 

reacties (5)

 • Hallo

   

  Weer zo'n uitspraak van een rechter die geen idee heeft van de realiteit. De verdachte is weer zielig en moet eigenlijk geknuffeld worden.

  reageer
 • pieter

   

  lieve jongen voor zijn moeder.

  reageer
 • Wimpie

   

  Een agent in de kreukels en een groot aantal delicten. Maar 3 maanden cel slappe hap weer....

  reageer
 • Jordi

   

  Opsluiten en nooit meer loslaten, zwakbegaafd nee, sluw begaafd.

  reageer
 • Bas

   

  3 maanden straf voor zoiets ergs? Welke rechter was dit weer???

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert