Dood Zeewoldenaar mogelijk door drugs

ZEEWOLDE
Drugsgebruik kan hebben bijgedragen aan de dood van Fred Ansink uit Zeewolde op 19 oktober vorig jaar. Dat blijkt uit het toxicologische rapport dat door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is gemaakt.

Dat rapport kwam dinsdag bij de rechtbank in Lelystad aan de orde tijdens een zogeheten pro forma-zitting over de vermeende drugsmoord in de woning van Ansink in appartementencomplex De Wierde. Het blijkt dat er drugs in zijn bloed zaten op het moment van overlijden. Die zouden zijn dood hebben kunnen veroorzaakt. 

Volgens de advocaat van de hoofdverdachte roept dat toch wel vragen op. De officier van justitie ging er in deze zaak immers van uit dat Ansink om het leven kwam door een klap op zijn hoofd en verwurging met een touw. Het definitieve sectierapport, dat deze maand wordt verwacht, moet daarover uitsluitsel geven.

De verdachte, een man uit Westzaan, is sinds deze week opgenomen in het Pieter Baan Centrum voor onderzoek. Op 11 april is er opnieuw een pro forma-zitting gepland. De inhoudelijke behandeling van de zaak is op 27 juni. De rechtbank trekt daar de hele dag voor uit.

reacties (1)

  • Gekke Henkie

     

    Raar volk advocaten, klap op het hoofd, verwurging middels een touw maar mogelijk toch overleden door drugs. Hoe hou ik een crimineel uit de bak?

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert