Inwoners mogen meedenken over locaties woningbouw

SWIFTERBANT
Twaalf inwoners van Swifterbant mogen meedenken over de plaatsen waar in de toekomst nieuwe woningen in het dorp moeten komen. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden voor een nog te vormen werkteam dat eind van dit jaar de gemeente bij de uitbreiding van Swifterbant gaat adviseren.

Het team wordt geleid door onafhankelijk voorzitter Ad Withaar, die door de gemeente is aangesteld om de groei van Swifterbant te begeleiden. 

Inwoners die in het werkteam willen, moeten in Swifterbant wonen en het dorp een warm hart toedragen. Ook mogen ze geen persoonlijk belang hebben, maar moeten ze kunnen denken in de termen van algemeen belang.

reacties (3)

 • johan54

   

  Onafhankelijke voorzitter door de gemeente aangewezen?? Ik wil de Swifterbanters die zitting nemen op voorhand waarschuwen. Ik heb zelf in de groep 'kern waar pit in zit' gezeten. Dat ging toen ook over uitbreiding, maar de gemeente probeerde zich in alle bochten te wringen om hun zin door te drijven. Gelukkig hebben wij dat toen tegen kunnen houden en 'het dorp' heeft toen zelf in meerderheid beslist. Zo hoort het en zo wens ik het nu ook toe. Ik ben helaas destijds noodgedwongen uit Swifterbant weggegaan maar het blijft een heel fijne plek.

  reageer
 • henk

   

  er zij 3 mogelijke bouwlocaties in Swifterbant 1 bedrijventerrein de Spelwijk 2 dorps bos tussen Bosweg en Bisonweg,dorps bos verplaatsen naar het SBB bos in combinatie met volks tuinen en manege. 3 1 nieuw samen werkings school op de Greente, en de locaties van de huidige scholen en de Steiger kun je dan voor woning bouw gebruiken

  reageer
 • Flevoburger

   

  Goed initiatief!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert