Broederliefde geen Ambassadeur van de Vrijheid

ALMERE
De rapformatie Broederliefde is toch geen Ambassadeur van de Vrijheid op het Flevolandse Bevrijdingsfestival in Almere. Broederliefde zou per helikopter naar de verschillende festivals in Nederland gaan, maar dat gaat niet door vanwege antisemitische uitlatingen door een van de rappers. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekendgemaakt. 

Vorige week dook een filmpje op van 11 maanden geleden waarin één van de rappers antisemitische leuzen scandeerde. Volgens het Nationaal Comité 4 en 5 mei wordt het ambassadeurschap van Broederliefde nu door te veel mensen als grievend ervaren.

Het Comité gaat op zoek naar een andere Ambassadeur van de Vrijheid. Of Broederliefde op 5 mei helemaal niet naar Almere komt, weet de organisatie van het Bevrijdingsfestival Flevoland nog niet. 
 

reacties (10)

 • is zo en zo al een super slechte ongeorganiseerde groep...

  reageer
 • griek

   

  Broederliefde is vandaag aangekondigd om te spelen op het hoofdpodium van Pinkpop, het grootste festival van Nederland.

  reageer
 • Ed

   

  En dus zijn ze vanaf nu boven iedere kritiek verheven? Of hebben ze de publiciteit nu niet meer nodig en kunnen ze weer gewoon roepen wat ze willen? Leg even uit s.v.p.

 • Flevoburger

   

  Goede zaak. Nee, je komt niet overal mee weg door achteraf je excuses aan te bieden. Daarbij hebben we het volgens mij hier gewoon over een strafbaar feit. Helaas wordt bij het beoordelen van een strafbaar feit inderdaad onderscheid gemaakt? De criminaliteit is afgenomen roept ons kabinet nog trots........

  reageer
 • Tijmen

   

  Met name de ongekende bagger die deze pubers de ether inslingeren lijkt me een goede reden om het podium uitsluitend beschikbaar te stellen aan lieden die iets ten gehore brengen waar het gemiddelde trommelvlies niet tegen zal protesteren.

  reageer
 • Emma

   

  ' Je wordt ouder, papa' ... , kent u dat liedje nog? Onze ouders vonden onze muziek herrie, leek niet op echte muziek .... Ik ben inmiddels ook (veel) ouder, maar beluister door mijn werk ook regelmatig de muziek van nu en echt, ook daar zit kwaliteit tussen...

 • Aron

   

  Persoonlijke smaak zou nooit een criteria mogen zijn in dit soort discussies. Mensen met een publieke functie zouden moeten weten dat dit soort gedrag hun optredens kan kosten, daarom niet optreden (persoonlijke mening). Over rap en r&b in het algemeen: ik ben ook geen groot fan, maar bij dit soort optredens is het wel altijd het drukst op het festival en daar gaat het om. Een goede punk of hardrock band kan in almere nu eenmaal niet rekenen op een grote schare fans, helaas (persoonlijke mening) dus ik accepteer dat dit er niet vaak staat.

 • Rutger

   

  Rap heeft sowieso niks met muziek te maken, dus prima opgelost zo.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  ze willen naar de jungle laat ze gaan.

  reageer
 • Koosie

   

  die rapper was fout maar dit is een jaar oud hij heeft excuus aangeboden en zijn filmpje in auschwitz is echt heel sterk, iedereen kan leren.

  reageer
 • Niek

   

  Toch wil dat niet zeggen dat dit geen consequenties zou moeten hebben. En de excuses/spijt zijn vwrdacht: het komt op mij over dat hij spijt heeft dat de beelden in de openbaarheid zijn gekomen, en dat dit gevolgen heeft voor zijn carrière.

 • Claartje

   

  Hou toch op. Veel te makkelijk. Vertel dat al die joodse mensen maar, voor wie dit heel erg bedreigend is. Met zijn excuses hangt natuurlijk te veel voor de band van af. Ik geloof niets van zijn excuses. Het is tegenwoordig maar even excuses aanbieden en dan moet alles ineens weer goed zijn. Het lijkt me dat hij toen heel goed wist waar hij mee bezig was. Dit zeg je niet zomaar, of heeft hij onder een steen geleefd?

 • Re

   

  Goed dat ze excuses gemaakt hebben maar als je zulke dingen doet moet he ook de consuquenties ervan nemen. Dan pas leren ze foutieve uitlatingen echt af.

  reageer
 • Gré

   

  Wat een onzin er is excuus gemaakt en ze zijn zelfs naar auschwitz gegaan, kunnen ze juist de jeugd nog iets bijbrengen.

  reageer
 • waterwijker

   

  Inderdaad, hoe je met het na-apen van de 'cultuur'uiting van bendes uit LA en Chicago een hoge status kunt krijgen onder jongeren. Bij uitstek dus iets dat we juist niet moeten willen. Prima dus, dat die (c)rappers geen podium krijgen. Laten ze een voorbeeld nemen aan mensen in de muziek die echt kunnen spelen of zingen en daarmee bovendien wel iets te zeggen hebben.

 • Claartje

   

  U heeft blijkbaar geen enkele moeite met deze afgrijselijke aantijgingen. Bovendien vergist u zich: deze oproerkraaier heeft de jeugd al wat bijgebracht, maar wel de verkeerde dingen. En wat is de waarde van excuses als iemand zo overtuigend heeft staan scanderen. Voor mij helemaal niks. Schandalig!! En dan nog het lef hebben om naar Auschwitz te gaan. Moest zeker van zijn manager. Nergens lees ik dat hij aangeklaagd is. Hoe kan dat? Dit is gewoon een strafbaar feit. Zo iemand kan natuurlijk nóóit ambassadeur van de vrijheid zijn, dat zou een grote belediging zijn. Ook geen optreden, wegwezen met Broederliefde! Hebben niets op 5 mei te zoeken. Ik wens de organisatie veel wijsheid toe en vertrouw dat ze correct zullen beslissen.

 • hn

   

  Filmpje gezien. Dit is werkelijk te afschuwelijk voor woorden. Wat leven we in een krankzinnige tijd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert