COA breekt noodwoningen af bij azc

ALMERE
Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers is gestart met het afbreken van de noodopvang bij het azc in Almere. De tijdelijke woningen werden niet meer gebruikt. 

De paviljoens waren in april vorig jaar geplaatst om onderdak te kunnen bieden aan 480 vluchtelingen. De opvang is inmiddels niet meer nodig, omdat er minder mensen asiel aanvragen in Nederland en omdat Almere er in slaagt om statushouders in de stad te huisvesten. 

Het COA liet vorig jaar al weten dat de prefabwoningen tijdelijk zouden zijn. Als de paviljoens zijn afgebroken, komen er nieuwe gebouwen op de plek te staan. Deze panden zijn twee verdiepingen hoog en zijn onderdeel van de definitieve uitbreiding.

reacties (13)

 • pieter

   

  De politiek maakt alleen werk van zaken waar zij de show mee kunnen stelen, waarom denk je dat de P v d A zo op zijn falie heeft gekregen, dat kon zelfs de linkse NPO/VARA niet meer met hun gekleurde uitzendingen voorkomen.

  reageer
 • stephan

   

  Lezen blijft toch lastig voor sommigen. Daar waar de noodopvang stond wil het COA gaan uitbreiden. Weet verder dat elders in de stad weer tijdelijke woonruimte wordt neergezet. Wie weet staan de woonruimte die nu wordt afgebroken straks in o.a. Tussen de Vaarten, want daar komen dit jaar tijdelijke woonunits.

  reageer
 • Cirefrin

   

  Hoeveel heeft is als belastingbetaler gekost. Laat die dingen staan. Er zijn genoeg jongelui die hopeloos opzoek zije naar woningen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dus als we de boel laten staan blijft Poetin in zijn hok? Leg eens uit alsjblieft.

  reageer
 • Erik

   

  Door eigenbelang mensen zoals jij idd. Mocht je een keer hulp nodig hebben denk er dan aan hoe dom de gedachte is van mensen die denken alles zelf te kunnen. De plannen van pvv zijn onhaalbaar en gelukkig zagen de meesten dit in er zijn natuurlijk altijd hardnekkige low live mensen die toch op deze leugenaar hebben gestemd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob

   

  Waarom afbreken? Is het niet mogelijk om met wat aanpassingen er jongeren woningen van te maken?

  reageer
 • Almeerder

   

  Ja, dat geldt voor ECHTE vluchtelingen. Niet voor allerlei (kansloze) economische migranten uit Afrika c.q. andere figuren uit veilige landen (zogenaamde "veilige landers"). Deze zogenaamde vluchtelingen kosten veel geld, huisvesting etc. Gecombineerd een slap/traag asielsysteem en met asieladvocaten die deze asiel-kanslozen zolang mogelijk in Nederland wil houden (waarom eigenlijk?), zelfs als ze crimineel gedrag vertonen, wordt het draagvlak voor ECHTE vluchtelingen flink afgebroken.

  reageer
 • Pzaal

   

  Natuurlijk joh allemaal een woning missie geslaagd. En de woning zoekende Almeerders? Huh? wat?..krijg lekker de pest Almeerse woning zoekende.. *Aldus de gemeente. Snap niet waarom Nederland alweer voor deze flut kabinet heeft gekozen..

  reageer
 • Jan

   

  Als je als vluchteling door 6 veilige landen gereist bent om hierheen te komen ben je geen vluchteling maar een migrant.

  reageer
 • Pimpernel

   

  Zou nog maar even wachten met het slopen de verwachtingen dat Turkije de grenzen opent is realistisch ook de Russen morrelen aan de grenzen. Als er gesloopt moet worden doe dan maar de de leegstaande bedrijfspanden deze staan veelal tiental jaren leeg de coa locaties kunnen beter behouden blijven anders is het pure kapitaal vernietiging.

  reageer
 • Van Haven

   

  Ja, inderdaad gek. Want iedereen begrijpt toch dat je als vluchteling, met alle ellende die je meegemaakt hebt, een dak boven je hoofd nodig hebt. Gek he, dat GroenLinks zo gegroeid is?

  reageer
 • Joop

   

  Belachelijk dat ze worden afgebroken. Maak er betaalbare huurwoningen van voor de jonge mensen die al jaren wachten op een betaalbare huurwoning.

  reageer
 • Leo

   

  Maar als je als Nederlander een woning nodig hebt kan je wachten tot Sint Juttemus ! Gek he dat de pvv gegroeid is !!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert