Raad kritisch over bomenkap Stadspark

LELYSTAD
De Lelystadse gemeenteraad wil binnenkort praten over het groenbeheer in de parken in de stad. Aanleiding is de bomenkap in het Stadspark. Daar zijn de laatste weken tientallen bomen gekapt, tot grote schrik van de omwonenden en de raad.

Wethouder erkent fout
Een aantal raadsfracties vroeg dinsdag aan wethouder Van den Heuvel of de bomenkap wel conform de afspraken is. De wethouder verwees naar het Groenbeheerplan voor parken, dat in 2013 met omwonenden is besproken en in 2015 door het college van B en W is vastgesteld. Daarin is vastgelegd dat er in het Stadspark zou worden gekapt om het park een meer open karakter te geven. De wethouder erkent dat er een fout is gemaakt door drie markante bomen te kappen, waarover eerder is afgesproken dat ze zouden moeten blijven staan. 

Geen bomenkap meer op planning
De VVD vroeg de wethouder om de geplande bomenkap op te schorten totdat de raad opnieuw over het beheerplan heeft gesproken. Volgens Van den Heuvel staat er in gemeentelijke parken en bossen nu geen kap meer gepland. Wel wordt er gekapt in bossen die eigendom zijn van Staatsbosbeheer.

reacties (5)

 • raadsvolger

   

  De wethouder spreekt niet de waarheid. In de gemeentelijke bossen wordt wel degelijk gekapt of gaat men nog kappen, o.a. gemeentelijk gedeelte van het Zuigerplasbos, wat al totaal door de bomenkap en bulldozers en andere voertuigen is vernield/gesloopt. Gebouwen slopen in Lelystad was al een avontuur nu nog de cultuur en natuur.

  reageer
 • Dirk

   

  Deze wethouder spreekt grove onwaarheden of hij laat zich in de luren leggen door zijn "deskundige" ambtenaren. Bomen die gekapt zouden worden, zou in overleg gaan met de mensen van de biologische tuin. Dat er niet verder gekapt gaat worden is een leugen want er staan nog diverse bomen met een stip erop en aan de beurt voor de kap. Wie de plannen heeft opgesteld, mag eerst terug naar school. Het genoemde overleg is voor de bühne en geef je gewoon de bewoners de schuld. Erg laf. Herken je gewoon eens in situaties en schuif niet altijd de schuld en onkunde naaar een ander. Maar sloop gewoon lekker door. Over 2 jaar is de wethouder aan de beurt bij de verkiezingen.

  reageer
 • Jan

   

  Gooi het dan helemaal plat.

  reageer
 • Jasp kist

   

  Als je deze gemeente zijn gang laat gaan gast lelystad wat natuur betrefd terug naar begin jaren 70 tjalk is ook al kaal en de herinrichting is om te huilen

  reageer
 • Poe

   

  Tsja, keuze om het zelf bij te houden wilde men niet..dan maar kaal en goedkoop..

 • jan r. bakker

   

  De afdelingen groenbeheer van Almere en Lelystad kunnen alvast fuseren, zitten al helemaal op één beleidslijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert