Openbaar busvervoer scoort een 7,5

FLEVOLAND
Reizigers in Flevoland zijn tevreden over het stads- en streekvervoer van OV Regio IJsselmond. Het openbaar vervoer krijgt een 7,5 als rapportcijfer. Dat blijkt uit de jaarlijkse OV-Klantenbarometer, meldt vervoersbedrijf Connexxion.

Vier punten scoorden hoog bij de 1235 ondervraagden:
- vriendelijkheid van de chauffeur
- de zitplaatsen
- het gebruiksgemak van de OV-chipkaart
- het instapgemak

Aandachtspunten zijn de tarieven en informatie over vertragingen. Vorig jaar kreeg het vervoer een 7,4

reacties (8)

 • .\/\/.

   

  Tja, het is natuurlijk heel naar als een enquete uitwijst dat men tevreden is, dat is tegen het zere been van al die mensen die van klagen hun core business gemaakt hebben.

  reageer
 • frank

   

  In Almere net zo waardeloos als je met bus 6 of 7 op stationaankomt rijdt trein naar Schiphol weg en als je aankomt zie je de bus ook net wegrijden

  reageer
 • Gelukkig staat de bus en de trein los van elkaar. Nog beter elke 6 min een nieuwe bus en elke 10 min een andere trein.

 • Caroline

   

  De chauffeurs in Dronten zijn aardig,helaas zie ik ze nooit meer want de bus is altijd net weg als ik op het station aankom!Dus of naar huis lopen of manlief vragen me op te halen!En anders?Kan ik niet met de trein!!!Hoop nog steeds dat ze de dienstregeling weer aansluitend maken op beide treinen(richting Zwolle én Amsterdam!!)

  reageer
 • pieter

   

  Vreemd artikel, een bus uit Almere en het onderwerp gaat over de tevredenheid van de reizigers in de regio IJsselmond,!!!! trouwens Connexxion is zeker vergeten om de reizigers uit Dronten om hun mening te vragen, dan was er waarschijnlijk een iets andere uitkomst geweest, want in Dronten is het vervoer WAARDELOOS.

  reageer
 • Kareltje

   

  Nu nog de zwartrijders aanpakken en zorgen voor een betere aansluiting op de vroege treinen. Dan kan het cijfer zomaar een 9 worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Me

   

  Ik vraag me af waar ze die peiling gedaan hebben. Vast niet in de gemeente dronten nou wil ik niet alle chauffeurs slecht benoemen maar er zitten wel racecoureurs tussen. Laten we het nog even hebben over de aansluiting bussen en treinen in dronten zeker als je van of naar swifterbant wilt. Eigen vervoer is verplicht anderd red je het niet.

  reageer
 • Julia

   

  Dan zijn ze Dronten zeker vergeten. Als je met de trein hetzij uit Lelystad aankomt rijdt de bus weg. Andersom ook! Daar is zo goed over nagedacht. Snap niet dat Connexxion en de NS niet samen op elkaar afstemmen.

  reageer
 • freek

   

  De peiling gaat over vorig jaar (vorige dienstregeling). De slechtere aansluitingen tussen trein en bus is iets van de huidige dienstregeling. De NS stemt overigens niets af: door het gebrek aan sporen op diverse locaties in Nederland zit er ook niet zo veel keuzemogelijkheid in de dienstregeling om een paar minuten eerder of later te rijden. De dienstregeling in Dronten wordt bepaald door de treinsporen van de Schipholtunnel, Weesp, Diemen, 't Gooi en Zwolle.

 • Nico

   

  Nu nog jongeren leren fietsen. Onbegrijpelijk dat er niet meer gefietst of gelopen wordt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert