Bedrijfspand doorzocht in onderzoek beleggingsfraude

LELYSTAD
De FIOD heeft dinsdag in Lelystad een bedrijfspand doorzocht in een onderzoek naar fraude met beleggingen in windmolenparken en vastgoed. De FIOD schat de totale fraude op meer dan acht miljoen euro.

Ook in andere zeven andere gemeenten werden woningen en bedrijfspanden doorzocht. Er zijn drie verdachten aangehouden. Waar die vandaan komen, is niet bekendgemaakt. In Lelystad is in elk geval administratie in beslag genomen.

De verdachten zouden het geld hebben verdiend door investeerders toe te zeggen hun geld te beleggen in windmolens en vastgoed. Daar zouden hoge rendementen mee te behalen zijn. 
Vervolgens hebben de verdachten vermoedelijk het geld aan andere zaken besteed. De FIOD stelt dat er beleggingsfraude is gepleegd. 

De bal kwam aan het rollen nadat verschillende banken aangifte hadden gedaan. Zij zagen grote onverklaarbare stortingen op bankrekeningen en meldden dit bij de FIOD. Die roept gedupeerden op zich te melden.

 

reacties (1)

  • Ght

     

    Die trucs worden al jarenlang uitgevoerd. Rendement wordt betaald uit de inleg van nieuwe beleggers. Hoge rendementen worden beloofd. Snap niet dat mensen daar nog intrappen. Aan de andere kant: wat moet je anders met geld, bij de banken krijg je niks meer. Dit zal nog wel vaker gaan voorkomen. Overigens zijn de banken geen haar beter dan dit soort boefjes.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert