Geld voor Toeristische Overstappunten bij fietspaden

FLEVOLAND
De provincie Flevoland wil 150.000 euro uittrekken om Toeristische Overstappunten, zogeheten TOP's, aan te leggen bij fietspaden. Dat zijn startpunten waar mensen de auto kunnen achterlaten om vandaar te fietsen of te wandelen.

Dat staat in de Perspectiefnota van de provincie Flevoland. Sinds 2014 is er netwerk van fietspaden in de provincie. Omdat veel recreatieve voorzieningen en bezienswaardigheden vaak ver uit elkaar liggen, zijn de fietsroutes volgens de provincie vaak lang en eentonig.

Daarom realiseert de provincie TOP's waar mensen een bewegwijzerde fiets- of wandelroute kunnen beginnen. In een onderzoek van de ANWB hebben Flevolandse fietsers vorig jaar aangegeven dat ze meer comfortabele fietspaden met rustplekken en horecagelegenheden willen. 

reacties (3)

 • h a vd brink

   

  Eerst leuke fietspaden.

  reageer
 • Jan verhagen

   

  Zeker in Noordoostpolder en Urk barst het van de opstappunten met horeca. Extra punten daar zorgt voor valse concurrentie. Stop liever met de toeristenbelasting dan deze geldverspilling.

  reageer
 • KC

   

  Laat de gemeente Urk maar eens het fietspad op deze foto nu maar eens doortrekken, zodat de fietsers niet meer op de landbouwweg verder hoeven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert