'Lobby Flevoland bij nieuw kabinet is zinloos'

FLEVOLAND
Het heeft geen zin om bij de formatie van een nieuw kabinet aandacht te vragen voor Flevoland. Dat zegt oud-lobbyist Piet van Dijk. Hij werkte 11 jaar lang in Den Haag om de Flevolandse belangen te behartigen.  

Nauwelijks aandacht
Volgens Van Dijk is er tijdens de vorming van een kabinet nauwelijks aandacht voor provinciale vraagstukken en daarom moet daarin geen tijd of energie worden gestoken. Slimmer is het kennis te maken met de vele nieuwe Tweede Kamerleden en contactpersonen op ministeries. Daarmee kan Flevoland volgens Van Dijk meer bereiken voor de provincie. 

De provincie Flevoland heeft in het verleden wel geprobeerd om zich bij een toekomstige kabinet in de kijker te spelen. Zo werd er onder meer een brief geschreven over de groei van Almere en de noodzakelijke voorzieningen die daar bij horen.

Provincie klimt niet in de pen
Dit jaar klimt de provincie niet in de pen, zo laat een woordvoerder weten. Ook in het provinciehuis wordt namelijk aan de effectiviteit ervan getwijfeld. Flevoland sluit zich wel aan bij een gezamenlijke oproep van het Interprovinciaal Overleg IPO. Daarin spreken de provincies zich uit tegen een superprovincie. 

reacties (6)

 • Frits

   

  Tegen een superprovincie: goed standpunt. Gewoon helemaal geen provincies meer, dat is het beste. Overigens leidt het verdelen van Flevoland over Overijssel en Noord-Holland nog niet tot een superprovincie. Almere, Lelystad en Zeewolde erbij maakt voor Noord-Holland echt niet zoveel verschil. En Overijssel slaat echt niet uit het lood van NOP/Urk erbij (hoorden vroeger ook al bij Overijssel), en Dronten.

  reageer
 • polderling

   

  En waar blijft dan de aandacht voor de "oude" polder? Volgens de gemmente en de provinciale en de landelijke bestuursorganen gaat het goed met Flevoland. Maar dat is alleen aan de kannt van Lelystad en Almere gezien. In de Noord Oostpolder "sterven"dorpen omdat er totaal GEEN enkele maatschappelijke voorziening meer is,op een voetbalclub na. Zucht meer aandacht voor de NOP zou deze meneer meer sieren.

  reageer
 • Nop

   

  Dat is idd jammer voor de oude mensen dat supermarkten en voorzieningen verdwijnen uit de dorpen. Waarom zouden ze verdwijnen denk je? Omdat mensen als jij er nooit kwamen, en terrecht voor de goedkopere boodschappen naar emmeloord rijden. Wat moet er dan gebeuren volgens jou? Subsidie verstrekken aan het bedrijfsleven in de dorpen?

 • Rob

   

  De provincie schrijft geen brief, nee wat doen ze dan waarschijnlijk weinig. Is een bestuurslaag die ze erin Den Haag beter doen toe besluiten deze er maar helemaal tussenuit te snijden. Scheelt heel veel geld, heel veel interessantdoenerij, en veel minder bureaucratie. Veel zaken vanuit de landelijke verantwoordelijkheid zijn al overgeheveld naar de Gemeenten en dan kan dat stukje van de Provincie er ook nog wel bij.

  reageer
 • Karel

   

  En waar blijven de beloofde miljoenen voor de FLOPriade dan, wat een aantal weken n.a.v. een reactie van Dijsselblom met veel tamtam door de gemeente werd aangekondigd? Nou, dat blijkt dus nu en zeker na het debacle van de PvdA een grote luchtballon te zijn.

  reageer
 • Ron H

   

  Leg eens uit .. waar staat dat men niks of minder geeft ?

 • Hannes

   

  Wat de Floriade/woonwijk scenario betreft, blijkt dat vanaf het begin al bende praktijken waren!"

 • Voedselbank

   

  Wat heeft wel zin? Als democratie worstelen wij al meer als vijftig jaar met het werkloosheidspook, het enigste wat het kabinet heeft geregeld dat deze mensen zijn gestigmatiseerd als werkschuw tuig en daarbij dit tuig via een ingewikkelde systematiek welke wetgevingen omzeilt om vrijwel gratis arbeid te kunnen verrichten, zonder pensioen opbouw etc. Al meer als vijftig jaar kabinet na kabinet bakt er niets van dan alleen dat de verschillen groter en schrijnender worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • nopper

   

  Nu hoor je het eens hoe belangrijk de Haagse politiek de provincie 's vinden. Opheffen die boel

  reageer
 • LBDS

   

  Wel 11 jaar dat werk doen en dan zeggen dat het geen zin heeft.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert