PVV zet nog steeds in op alle gemeenten

FLEVOLAND
De PVV is nog steeds van plan om in zo veel mogelijk Flevolandse gemeenten mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De deelname hangt vooral af van het aantal geschikte kandidaten dat wordt gevonden. Dat zegt Chris Jansen, fractievoorzitter van de provinciale PVV. 

Vrijdag werd Urk door PVV-leider Geert Wilders specifiek genoemd als plaats waar de partij wil deelnemen aan de verkiezingen. Maar ook in de andere Flevolandse gemeenten doet de partij graag mee, zegt Jansen. Onder zijn leiding wordt in elke Flevolandse gemeente gezocht naar geschikte kandidaten. Omdat er op Urk al verschillende mensen zijn gevonden, ziet het er naar uit dat de partij daar daadwerkelijk meedoet.

Over deelname in Lelystad valt de komende weken een besluit. Voor Zeewolde en Noordoostpolder blijft het aantal mensen dat zich heeft gemeld nog achter. Dat geldt in mindere mate ook voor Dronten. Deelname in die plaatsen is dan ook nog wat onzekerder, aldus Jansen.

Op dit moment is de PVV alleen in Den Haag en Almere vertegenwoordigd in de gemeenteraad.


reacties (16)

 • Peter.K

   

  Ik moet eerlijk zeggen, Rene heeft een punt. VVD is wel een partij voor de rijke mensen, of wel mensen die een baan hebben en een goed salaris die bang zijn hierop gekort te worden.

  reageer
 • Rene

   

  Anna, GroenLinks is niet de winnaar, vele GL stemmers zijn zeer ontevreden nu.... Daarnaast is er gesjoemeld met de PVV-stemmen. De reden dat Geert niet met Mark wilt reageren is puur vanwege zijn bezuinigen op de ouderen, gehadicapten, etc. Blijkbaar groeit er geld op uw rug waardoor u niks voelt, maar u laat ook zien niks te geven om uw medemens. Denk eerst even na voor u "fake nieuws" gaat plaatsen.

  reageer
 • Eefje

   

  1. Ik heet Eefje 2. GroenLinks is qua stemmen de grootste winnaar met 10 zetels erbij. Daar is niks fake aan, dat is de waarheid. Simpel na te trekken. 3. Dat gesjoemel is dus weer niet aan te tonen, dat is fake news. Meer dan wat mensen die op Facebook en Twitter zeggen iets gezien te hebben is het niet. 4. Al die bezuinigingen heeft Geert vóór gestemd. Misschien eens wat vaker politiek 24 kijken, daar leer je een hoop van. Dat zetten ze namelijk niet in PVV Facebookgroepjes. 5. Ik geef juist om mijn medemens door niet op de PVV te stemmen, die eigenlijk zwaar VVD zijn met daar overheen een naar anti-islam sausje waar de honden geen brood van lusten.

 • MarkS90

   

  Je kunt wel overal in de gemeenteraad willen zitten maar inderdaad zijn er geen genoeg geschikte kandidaten en 2, die kandidaten moeten zich realiseren dat ze bij een dictatoriale partij terecht komen: Geert's wil is wet en daar heb jij als lid maar naar te schikken.

  reageer
 • Stephan

   

  @Klaas:kijk dan naar het verkiezingsprogramma van de PVV: AOW-leeftijd naar 65 jaar, afschaffen eigen risico zorgverzekering, verlagen huren, terugdraaien bezuinigingen in de zorg. Stuk voor stuk ook SP-speerpunten. Dat de PVV vaak met de VVD mee stemt is een teken dat deze "partij" zich schuldig maakt aan kiezersbedrog, iets waarvan Wilders juist anderen van beschuldigd. De pot verwijt de ketel.

  reageer
 • Rinus

   

  Van minder minder naar meer meer zijlijn?

  reageer
 • Kees wipneus

   

  Van mij mag het minder VVD!

 • laat alle reacties zien
 • slim

   

  Omdat er op Urk al verschillende mensen zijn gevonden, ziet het er naar uit dat de partij daar daadwerkelijk meedoet. Zal toch niet zo zijn dat de SGP daardoor halveert op Urk.

  reageer
 • stephan

   

  @Klaas, de PVV is alleen op 1 issue uiterst rechts maar voor de rest heeft Wilders nogal linkse ideeën die de SP niet misstaan.

  reageer
 • Eefje

   

  Wat dan precies? Het afschaffen van het Eigen Risico waar ze 4 jaar lang tegen hebben gestemd? Ouderenzorg, waar ze vóór alle bezuinigingsmaatregelen hebben gestemd? Er is niks links aan de PVV. Ze stemmen het meest met de VVD mee van alle partijen in de Tweede Kamer.

 • Bert

   

  In de 2e kamer fors gewonnen en nu tijd om na de gemeenteraadsverkiezing ook opruiming te houden bij de gemeentes in de polder

  reageer
 • kees d.

   

  Weet je wat zo jammer is? Ze mogen er niets mee doen van Geert. Dat mocht in Den Haag en Almere ook niet. Dit wordt dan alleen stemmen jatten waar niets mee wordt gedaan.

  reageer
 • Eefje

   

  Hoe minder ze meedoen, hoe beter. Nog meer haat en verdeeldheid moeten we niet hebben in Nederland.

  reageer
 • Enna

   

  In dit democratische land moet je zeker niet bekend maken dat je een PVV stemmer bent. Je kan je baan of carrière wel vergeten en je wordt op feestjes met de nek aangekeken. PVV loopt altijd 10 jaar voor met beleidsmaatregelen op o.a. de PVDA. Let maar op. It's time for change.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wat heeft de PVV sinds het begin van haar bestaan dan bereikt?

 • .\/\/.

   

  Nu de Tweede Kamer-verkiezingen niet het gewenste succes hebben gebracht schakelt de PVV over op de volgende deadline: de gemeenteraadsverkeizingen van 2017. En zo hobbelt het circus verder. Over 10 jaar eindigt Wilders zo misschien als backbenchend gemeenteraadslid in Susteren.

  reageer
 • Hannes

   

  Het circus hobbelt nu nog in de pieste; nog even geduld, om nu al tienjaar vooruit te kijken!" Misschien is er dan meer tijd voor de dieren!"

 • Jantje

   

  Aangezien er zo enorm veel mensen op de PVV hebben gestemd, ga ik er vanuit dat het voor de PVV geen probleem kan zijn om in elke gemeente kandidaten te krijgen en dus eens echt mee te doen, i.p.v. blijven schreeuwen vanaf de zijlijn.

  reageer
 • Kaassie

   

  ik heb het idee dat mensen, stemmers, een (anoniem) signaal hebben willen geven door op Geert te stemmen. Maar nu het dichterbij gaat komen, schat ik in, dat er weinig, normaal denkende, vrijwilligers te vinden zijn. Alhoewel je altijd mensen hebt die graag op het pluche zitten, al weten zij niet waarom

 • Rob

   

  Met wat komt de PVV dan in alle Flevolandse Gemeenten nog meer haat en verdeeldheid te zaaien ofzo want voor de rest hebben ze verder niet zoveel te vertellen laat staan hoe te doen.

  reageer
 • Ed

   

  Misschien moet de PVV eerst maar eens een volwassen partij worden met een meerkoppig bestuur en leden. Nu is Geert alleenheerser binnen zijn "beweging". Op den duur is dat natuurlijk onhoudbaar.

  reageer
 • Ernie

   

  Alsof de VVD volwassen genoeg is met liegen, bedriegen en dan "sorry" zeggen.

 • Barbara

   

  Waar komen de grote getale PVV stemmers uit Flevoland eigenlijk vandaan, waar zie, of hoor je hen? Het kan toch haast niet anders dat een groot deel PvdA afvalligen in Lelystad hun vertrouwelijke stem aan de PVV hebben gegeven.

  reageer
 • klaas

   

  het lijkt mij sterk dat iemand van een linkse partij als de PVDA overstapt naar een rechtse partij als de PVV.Dat zullen er vast niet veel zijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert