Juwelenhandelaar beboet voor onzuivere sieraden

ALMERE
Een juwelenverkoper uit Almere is maandag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot een boete van 1000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. De Almeerder had veel sieraden in zijn bezit waarvan de zuiverheid onduidelijk was.

Bij de handelaar werden tientallen gouden en zilveren sieraden in beslag genomen. Van deze juwelen was het gehalte niet duidelijk. Sieraden moeten een kenmerk hebben; een handelaar moet sieraden zonder kenmerk zo snel mogelijk laten keuren. Kopers moeten er namelijk op kunnen vertrouwen dat het goud- en zilvergehalte klopt. 

Sieraden mogen terug
De verkoper vertelde dat hij net was begonnen en daarom nog niet alle regels kende. De officier van justitie geloofde wel dat de Almeerder het niet expres had gedaan. Zij vond ook dat de Almeerder alle in beslag genomen sieraden kan terugkrijgen.
De handelaar beloofde de rechter beterschap. Die nam de eis van de officier van justitie over en woog zwaar mee dat de keuringsdienst drie keer is langsgekomen bij de Almeerse handelaar voordat alles in orde was.

reacties (2)

 • Eddie

   

  Jammer zo een half verhaal. Graag de desbetreffende juwelier bij naam noemen. Aan dit nieuws heeft men helemaal NIETS!

  reageer
 • Erno

   

  Ehhh, welke juwelier was dat? Ik wil wel eten of ik toevallig bij deze handelaar gekocht heb.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert