Gemeenteraad stelt besluit tiny houses uit

LELYSTAD
Het blijft voorlopig onduidelijk of in Lelystad een wijkje van kleine huizen wordt gebouwd. De gemeenteraad heeft dinsdagavond een beslissing over de tiny houses uitgesteld. De raad gaat in een zogeheten oordeelvormende vergadering verder praten over het onderwerp. 

Er moest een besluit genomen worden omdat de regels voor de bouw van de tiny houses afwijken van de reguliere voorschriften. De woningen bij het Gelderse Hout in Lelystad zijn volledig zelfvoorzienend en gebouwd van duurzame materialen. De energie wordt geleverd door zonnepanelen en de huisjes hebben een vergistingsinstallatie voor het organische afval. Het grondoppervlak bedraagt slechts 9 bij 3,5 meter

De woningen hebben alleen een aansluiting op het drinkwaternet, mede daardoor kunnen de woonkosten laag zijn.

reacties (8)

 • Bas

   

  Weer een plan voor de raad om eens lekker met zijn allen over te keuvelen. Waarschijnlijk kansloos in verband met bouwvoorschriften. Doet me een beetje denken aan die PR acties van de gemeente die nogal een vertekend beeld geven van Lelystad.

  reageer
 • Ria

   

  Erg leuk bedacht. Maar! Waar laat ik mijn 4 vuilcontainers? Oh nee ze zijn zelfvoorzien. Ben je de heledag bezig met ? Ja met wat? Om het warm te krijgen? Om je vuilnis te hergebruiken? En voor je gaat slapen je huis eerst verbouwen voordat je bij je bed kunt? Of zijn het huisjes voor alleen staande?

  reageer
 • Mr. K. Plop (b.d.)

   

  Kan een persoon voldoende afval genereren.. Waaruit gas kan worden gewonnen.. Dat gebruikt kan worden.. Voor verwarming.. En verdere..

  reageer
 • Peter

   

  Ze kunnen de huisjes beter als organisch afval kenmerken.

  reageer
 • Dirk2

   

  Jammer dat ze zo vormloos zijn qua ontwerp. Het idee is de leuk, de uitvoering beroerd. Past niet bij de doelstelling van Lelystad om kapitaalkrachtige burgers aan te trekken!

  reageer
 • Kitty

   

  Een tiny house is ook niet voor kapitaalkrachtige burgers bedoeld.

 • laat alle reacties zien
 • Bewoner lelystad

   

  Nee ze willen eerst weten hoe ze geld kunnen pakken minder belasting als ze alleen maar op water zijn aangeslotenb

  reageer
 • Rob

   

  Wat moet dit voorstellen het lijken wel moderne dakkapellen. Zet daarmee een camping vol ver van de bewoonde wereld maar ga daar s.v.p. geen woonwijk mee vullen, geen gezicht en over 10 jaar helemaal uit de tijd. Wat een gedrochten zeg.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ga dan op de camping in een sta caravan wonen.

  reageer
 • Frits

   

  Dat mag in regeltjesland Nederland niet. Je mag in de meeste gemeenten niet eens in je vakantiehuisje wonen, ook al voldoet die aan de bouwvoorschriften voor een 'regulier huis'.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert