"Vertraging Batavialand ontzettend vervelend"

LELYSTAD
Erfgoedpark Batavialand aan de kust van Lelystad gaat later van start van gepland. Directeur Hans Maris had gehoopt dat de fusie tussen de Bataviawerf, museum Nieuw Land en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed nu al geregeld zou zijn, maar dat is niet gelukt. De samenwerking gaat pas rond de zomer van start, zo is de verwachting.

Rol Den Haag
Het samengaan van de instellingen laat op zich wachten omdat de Eerste en de Tweede Kamer nog toestemming moeten verlenen. Dat is nodig omdat de wettelijke archieftaak anders zal worden ingevuld. Maar tot nu toe is er nog geen groen licht vanuit Den Haag. 

Nog geen nieuwe arbeidscontracten
Toekomstig directeur van Batavialand Hans Maris noemt de vertraging "ontzettend vervelend". Zo kunnen er nog geen nieuwe arbeidscontracten worden afgesloten, waardoor er onzekerheid onder personeelsleden bestaat. Ook brengt het uitstel veel praktische en administratieve rompslomp met zich mee. 

De provincie Flevoland, die 10 miljoen euro in Batavialand steekt, denkt dat de samenvoeging rond juli een feit kan zijn. 

reacties (3)

 • lelystedeling

   

  De raad van Lelystad en provinciale staten werden in december 2016 onder grote druk gezet m.a.w. voor het blok gezet "slikken of stikken". Nu wederom uitstel, eerst 1 januari dan 1 april en nu 1 juli. Verantwoordelijke Gedeputeerde en wethouder die alle gemeenten vertegenwoordigen, neem een wijs besluit en treedt af. Lelystad geeft Lucht

  reageer
 • ex-politicus

   

  Dit zag je toch al in december 2017 aankomen. Regeren is vooruitzien.

  reageer
 • Hannes

   

  Regeren is vooruitzien; en dat gaat gepaard met kennis en ervaring uit het verleden!" Om juist de culturele waarde te behouden!!"

 • ed

   

  Dat moet toch 2016 zijn i.p.v. 2017

 • Frits

   

  Waarom verbaast dit nu weer niet...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert