Taakstraf voor stelen van werkgever ING

ALMERE
Een 36-jarige Almeerder is door de rechtbank van Amsterdam veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden. De man heeft als schadebehandelaar bij de ING zijn werkgever voor meer dan 100.000 euro opgelicht. 

In 2008 en 2009 sloot de man valse verzekeringen af en claimde hij dat reizen geannuleerd waren. De man werkte als schadebehandelaar en keurde zijn eigen claims goed en legde ze daarna voor aan een collega, volgens het Openbaar Ministerie wetende dat die collega het niet ging controleren op basis van vertrouwen. Ook heeft hij nog een bedrag van 5.000 euro witgewassen. De straf viel lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie, omdat de man lange tijd heeft moeten wachten op zijn proces. 

De reden hiervoor was dat de ING eerst zelf onderzoek deed en er daarna door de verdediging van de verdachte 19 getuigen zijn opgeroepen, de laatste getuige verscheen pas in september vorig jaar voor de rechtbank.

De ING wilde ook ruim twee-en-een-halve ton van de Almeerder terugvorderen. Het gestolen bedrag plus rente, maar daar ging de rechter niet in mee. De ING moet nu proberen via een civiele procedure het geld zien terug te krijgen.
 

reacties (8)

 • Hendrik

   

  100.000,= gedeeld door 180 is een uurloon van €555,55. Ik ga toch eens met mijn baas praten of er niet wat te regelen valt. Voor zo'n uurloon vind ik het geen straf om te werken.....

  reageer
 • Henk

   

  Grootste oplichting door de bank.

  reageer
 • Gt

   

  Nu steelt de bank weer van hem met een krankzinnig rentepercentage. De ING maakt van € 100.000 schuld ineens € 250.000,00. Maffiapraktijken.

  reageer
 • Stuffie

   

  Dus de Oplichters zijn opgelicht, wat wrang......🤐 Laat ze maar lang wachten op de centen.

  reageer
 • kees d.

   

  Ik ben toch benieuwd wat het rente percentage is wat hier wordt berekend. Terwijl je bij de bank moet betalen om te kunnen sparen. HEEL VREEMD.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jaja

   

  Van een kale kip kan je niet plukken. Aangezien de straf zal ie vast zeggen het was t stelen waard 😂

  reageer
 • Ron

   

  De rechter ging hier niet in mee? Hoezo niet?

  reageer
 • dirk

   

  het fraude bedrag was iets meer dan een ton , maar nu wil de ing 2.5 ton claimen ? wie licht hier de voel nu op dan ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert